Forældre i oprør mod Roskilde-planlæggere: "Amatører"

21:24

Se hele åbningen af Roskilde Festivals campområde lørdag og oplev de intense minutter, hvor tusinder af festivalgæster stormer frem for at få de bedste pladser. Video: Mathias Løvgreen Bojesen - Scanpix

Flere forældre er rasende på Roskilde Festival, som ifølge forældrene ikke havde ordentligt styr på logistikken i forbindelse med gårsdagens åbning.

Det skulle have været en stor åbningsfest, men på Roskilde Festivals Facebookside er det siden åbningen væltet ind med kommentarer fra vrede forældre, hvis børn er blevet smidt rundt af vagterne fra det ene sted til det andet.

Undskyld mig, men er det en flok amatører der planlægger Roskilde festivalen eller hvad? Det er simpelthen ikke i orden, at man køber billet til indgang South for så at få af vide, at der ikke er plads i campingområdet.

Tanja Lund Fauser

- Amatører! Min søn og hans klasse fra Katten har stået i ventekø siden onsdag og skulle ind og få deres Camp i dag, blot for at blive smidt ud, fordi der var nogle "farlige højspændindingsledninger "? Og ingen skiltning eller markering om dette?, skriver Helle Søgaard Rasmussen og tilføjer:

- De var 18-20, som skulle lave en camp sammen, og kunne ikke derefter ikke få plads sammen. Så hele gruppen blev splittet! Hvot fedt er det så, når det er første festival for min søn, virkelig dårlig start og ringe organisering fra Roskilde festivals side! Simpelthen under al kritik.

Helle Søgaard Rasmussen har også bemærket, at hun ikke er den eneste, og kalder det virkelig dårlig stil af festivalen, som burde tage sig sammen. En anden skriver:

Læs også Ny lov kan for alvor træde i kraft på Roskilde Festival

- Der er åbenbart kaos på Roskilde 2017 allerede. Mange unge mennesker, inklusiv min datter, som har ligget i kø i 24 timer inden start kl 16 i dag. De løber, som alle andre, finder et sted at campere, for herefter at blive forvist sammen med 500 andre fra området, grundet brandsikkerhed. Ingen skiltning overhovedet, skriver Jane Gissel Olsen.

Det virker til, at de har solgt alt for mange billetter i forhold til pladsen. Vi kunne ikke få plads selvom vi havde købt indgangsbillet.

Lykke Dorning, Festivalgæst

Sidstnævnte kvitterer sin besked med teksten "en bekymret mor", hvis datter altså har oplevet, at hendes første Roskildefestival fik en noget trist begyndelse, da det ovenikøbet havde regnet og ikke var muligt at få slået sit telt op og få tørt tøj på.

- Undskyld mig, men er det en flok amatører der planlægger Roskilde festivalen eller hvad? Det er simpelthen ikke i orden, at man køber billet til indgang South for så at få af vide, at der ikke er plads i campingområdet. Min søn og hans venner må nu vente på, at et nyt campingområde åbner, skriver endnu en bekymret forældre, Tanja Lund Fauser. 

TV 2 Lorry har også været i kontakt med nogle af de unge, som selv havde en ubehagelig oplevelse med åbningen i går.

Læs også Kendt burgerbar i nødråb: Roskilde mangler 1000 frivillige

- Det virker til, at de har solgt alt for mange billetter i forhold til pladsen. Vi kunne ikke få plads selvom vi havde købt indgangsbillet, og vi var kolde og trætte og havde ventet på at få en plads siden kl. 17, skriver Lykke Dorning, som først fik sat sit telt op kl. 4 natten til søndag - selvom pladsen altså åbnede allerede kl. 16.

TV 2 Lorry forsøger at få en kommentar fra Roskilde Festival om de mange negative oplevelser med gårsdagens åbning.