Folkekær sangfugl er blevet tavs

Katy Bødtger, der har haft mange år som sanger i underholdningsbranchen, er død 84 år gammel.

Sangeren Katy Bødtger er død 84 år gammel.

Det skriver Politiken.

Katy Bødtger har en lang karriere i underholdningsbranchen bag sig. Hun har vundet det danske Melodi Grand Prix i 1960 med sangen "Det var en yndig tid", og så hun kendt for at have sunget "Fiskerpigens sang".

Desuden er hun stemmen bag sangene "Blå viol", "Farvel, Jimmy, farvel", "Som duft af røde roser", "Lille sorte stær" og evergreenen "Så går vi til enkebal". 

 
 
Foto: Aage Sørensen, Scanpix

Populær siden 1960'erne

Hun debuterede som sanger i Danmarks Radios Pigekor, og efter 7. klasse fik hun arbejde i et parfumeri. Herefter tog hun til Canada, hvor hun blandt andet arbejdede på et børskontor.

Da hun senere kom tilbage til Danmark, tog hun sangundervisning og blev en populær sanger, hvis adelsmærke var smil og godt humør. 

Især "Fiskerpigens sang", der blev indspillet i 1957, var et hit, da den blev solgt i mere end 100.000 eksemplarer. Hun er formentlig en af de sangere, der er allermest spillet i Giro 413 på DR. 

I 1960 vandt hun Dansk Melodi Grand Prix med den søde, nostalgiske "Det var en yndig tid", som under afstemningen vippede Otto Brandenburg med "To lys på et bord" af pinden. Ved det europæiske melodi grand prix I London blev det dog kun til en tiendeplads. 

Lagde stemme til Frk. Nitouche

Gennem mange år arbejdede hun sammen med Gustav Winckler og Svend Lundvigs Palmehaveorkester, hvor hun var fast solist i radioens Palmehave-udsendelser.

Hun lagde også sangstemme til, da Lone Hertz i 1963 spillede i filmen "Frk. Nitouche".

Katy Bødtger indstillede karrieren kort før sin 80 års-fødselsdag. De sidste år optrådte og underholdt hun på plejehjem, i forsamlingshuse og kirker i hele landet.

Ved sin død boede hun i Roskilde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Greve Svømmehal

Vestegnen får ny svømmehal til 130 millioner kroner

Verdens største vikingeskib bliver sat op på Nationalmuseet

playVerdens længste vikingeskib er tilbage efter togt

franciskarosekilde

playKøbenhavns Kommune vil skrue ned for nattelivet med færre bevillinger efter midnat

Køge Kyst_Foto_Michael Levin 2020 (1)

Skal din kommune have årets arkitekturborgmester?

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere