Flygtninge-kollektiver i Roskilde

I Roskilde Kommune kan flygtninge i fremtiden risikere at bo i kollektiver i anviste lejligheder. "Ikke en optimal løsning", siger borgmester.

Foto: TV 2 Lorry

Boligselskabet Sjælland og Roskilde Kommune er i øjeblikket ved at indgå en aftale, som åbner for muligheden for at indkvartere forskellige flygtninge sammen i store lejligheder.

Det skriver Dagbladet Roskilde.

Konkret skal de såkaldte flygtningekollektiver holde til i fire- og femværelseslejligheder, som kommunen i følge almenboligloven har råderet over.

Kommunale beregninger viser, at mellem 80 og 100 flygtninge kan få tag over hovedet ved at indlogere dem i op mod 30 store boliger.

- Kollektiverne er til de borgere, som er blevet tildelt Roskilde Kommune, og som vi dermed har pligt til at gøre til en samfundsmæssig ressource. Første skridt på vejen er naturligvis en bolig. Det er ikke en optimal løsning, men det er en af de mulige løsninger, siger Roskildes borgmester fra Socialdemokratiet, Joy Mogensen, til Dagbladet Roskilde. 

Borgmesteren drøfter sagen med resten af økonomiudvalget onsdag, mens Boligselskabet Sjællands rolle bliver, at tilbyde kommunen ti lejligheder mere.

- Det er klart, at der skal være lejligheder til andre end flygtninge. Det pokkers er bare, at gør vi ikke det her, så vil flygtningene lægge beslag på endnu flere lejligheder og dermed gøre det mere svært for andre at få anvist en bolig, siger Joy Mogensen til Dagbladet Roskilde.

Se mere om sagen i TV 2 Lorrys udsendelse klokken 19.30.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik