Flygtninge i Roskilde starter i chaufførskole

Der er mangel på arbejdskraft i transportbranchen. Derfor går kommune nu sammen med vognmandsfirmaer om at uddanne flere flygtninge til chauffører.

Beskæftigelsen i Danmark er så høj, at der er i mange brancher er hårdt brug for arbejdskraft. Nu skal et nyt initiativ være med til både at fremme integrationen, men også imødekomme manglen på arbejdskraft.

quote Med Chaufførklassen kan kommunen hjælpe flygtninge i job som lastvognschauffører og imødekomme transportbranchens efterspørgsel på arbejdskraft.

Joy Mogensen, borgmester i Roskilde Kommune

Chaufførklassen, hedder initiativet fra Roskilde Kommune, der skal få flygtninge i job i transportbranchen.

Her er der nemlig hårdt brug for arbejdskraft.

- Det glæder mig, at vi har virksomheder, der i den grad har taget ansvar for deres branche og for at byde de nye flygtninge velkommen på det danske arbejdsmarked. Chaufførklassen tydeliggør, at de nye flygtninge er motiverede og rigtig gerne vil ind på arbejdsmarkedet, siger borgmester Joy Mogensen i en pressemeddelelse. 

Holdet af flygtninge på vej mod en uddannelse som chauffører havde første skoledag i sidste uge.

- Med Chaufførklassen kan kommunen hjælpe flygtninge i job som lastvognschauffører, imødekomme transportbranchens efterspørgsel på arbejdskraft og bidrage til, at ikke bare transportbranchen men også andre danske virksomheder, der mangler medarbejdere generelt får øje for de nye flygtninge som en værdifuld arbejdskraft, siger borgmesteren.

Flygtningene i initiativet har opholdt sig i Danmark i mindre end fem år og er i den såkaldte integrationsperiode. De fleste kommer fra Syrien, men der er også enkelte fra Iran og Eritrea. 

Roskilde Kommune samarbejder med vognmandsfirmaerne Viggo Petersen og Flyers,  køreskolen DEKRA og sprogcentret CLAVIS om initiativet Chaufførklassen.

Første hold chauffører forventes færdiguddannede til oktober i år.