Flygtninge flytter ind på flyvestation

Flyvestation Skalstrup ved Roskilde får nye beboere fra næste år.

Foto: TV 2 Lorry

Roskilde Kommune er gået i forhandling med Forsvaret omkring en lejeaftale for den lukkede Flyvestation Skalstrup, der kan rumme op til 150 personer, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det sker efter at beskæftigelses - og socialudvalget i Roskilde Kommune har besluttet at gå videre med at omdanne flyvestation Skalstrup til flygtningeboliger.

Sagen har været meget omdiskuteret. Naturstyrelsen har været imod forslaget, og det har været diskuteret, om flygtninge kunne sidestilles med militærpersonel, som området ifølge lokalplanen skal bruges til.

- Merete Dea Larsen (DF) stillede spørgsmål til ministeren, og han svarede, at man ville se mindre restriktivt på lokalplaner i den særlige situation, som mange kommuner står i, så vi har vurderet, at det tør vi godt gå videre med, fordi vi har det ministerbrev i den anden hånd, siger Bent Jørgensen (V) formand for beskæftigelses - og socialudvalget til Frederiksborg Amts Avis.

Roskilde Kommune mangler boliger til cirka 100 flygtninge fra årsskiftet. Det vil flyvestationen kunne dække.

- Det løser det problem, vi har med at finde midlertidige boliger til de mange flygtninge, og det betyder, at vi ikke skal ud og købe huse til dem. Samtidig letter det presset på den akutliste, hvor mange med andre sociale problemer står i kø for en akut bolig, siger Bent Jørgensen til Frederiksborg Amts Avis.

Forhandlingen om en lejeaftale forventes at være afsluttet om en måneds tid. Bent Jørgensen forventer, at boligerne kan tages i brug medio 2016.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik