Fire mænd anholdt: Franarrede ældre borgere for mindst 200.000 kroner

De mistænkte har snydt ofrene ved at få deres betalingskort eller adgang til deres netbankoplysninger.

Dommeren i Retten i Roskilde valgte at varetægtsfængsle fire mænd, der er sigtet i en større sag om bedrageri mod ældre og skrøbelige borgere.

De fire mænd er i alderen 17-21 år, og de blev fremstillet fredag i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde. Og politiets materiale var så tungt, at dommeren varetægtsfængslede dem frem til 26. november.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

- De anholdte er mistænkte i en lang række af sager om grov udnyttelse af især ældre borgeres tillid til ansatte inden for bankverdenen. Den tillid har de pågældende groft misbrugt for at opnå en økonomisk vinding på andres bekostning, udtaler politikommissær Martin Eise Eriksen som leder af efterforskningen i disse sager om økonomisk kriminalitet.

Midt- og Vestsjællands Politi har gennem den seneste tid modtaget en del anmeldelser fra ældre borgere, som uopfordret er blevet kontaktet af personer, der udgav sig for at være ansat i for eksempel ofrenes pengeinstitut eller i Nets.

Under foregivelse af at der var problemer med enten et betalingskort eller mistænkelige transaktioner på ofrenes bankkonti, fik de mistænkte overtalt ofrene til enten at udlevere selve betalingskortet med tilhørende kode eller få adgang til ofrenes netbank via personlige oplysninger.

Sigtet for 13 forhold

De fire mænd blev anholdt torsdag eftermiddag på Sjælland. Politiet kan ikke sige noget om en mere præcis lokation af hensyn til politiets fortsatte efterforskning.

Ved anholdelsen var de i besiddelse af flere betalingskort tilhørende ofre for deres kriminalitet.

De anholdte mistænkes for at have snydt ældre borgere siden slutningen af september måned og vil i forbindelse med fremstillingen i grundlovsforhøret blive sigtet for 13 forhold begået i primært Midt- og Vestsjællands politikreds, men også i andre politikredse på Sjælland.

- Det samlede beløb i sagerne er foreløbigt opgjort til mindst 200.000 kroner, men beløbet kan sagtens nå at blive højere under vores fortsatte efterforskning, supplerer Martin Eise Eriksen.

Efterforskningen har vist, at de fire mænd formentlig kan mistænkes for yderligere forhold mange steder på Sjælland, så politikredsene vil arbejde sammen om at få optrevlet deres aktiviteter.

Anklagemyndigheden vil begære de fire mænd varetægtsfængslet og endvidere begære retsmødet afholdt for lukkede døre af hensyn til politiets fortsatte efterforskning.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Jesper Jul

playFire år efter drabet på politibetjent: Nu samler kollegas kone ind i hans minde

Retten i Roskilde

Bedrog svage og ældre for millioner: Mand fra Greve fængslet

Lucas Kragh Christiansen

Politiet efterlyser igen mistænkt med nyt foto fra efterforskningen

Magnus Buhl Hansen

playMagnus Buhl Hansen blev dræbt af vanvidsbilist på Langebro - retssagen er udskudt

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere