Festival: Bakterietjek på lummer tun, truckervask og engangsknald

Der står kampdruk, kys og koncerter på programmet under Roskilde Festival end håndvask og hygiejne. Vi har haft en bakterieekspert med på festival.

Campinglivet på Roskilde Festival har nu været gang i to døgn. Der er blevet spist masser af teltvarm tun, pølerne med tis er kommet, og det daglige brusebad er erstattet af en lemfældig etagevask.

Festivallivet er ærligt lidt småklamt. Men er det også farligt?

Vi har inviteret forsker og ekspert i bakterier på Hvidovre Hospital, Peder Worning, med på Roskilde Festival for at uddele smileys til festivallivet i ægte Fødevarestyrelsen-stil.

Campingliv:

Hos Camp Skrald i L-området har de i ægte sparestil medbragt posevis med mad. Smør, Jaka Bov, knækbrød, dåsetun.

Og her kunne Peder Worning sagtens finde på at spise med. For så længe man spiser dåsemaden med det samme, er der ikke noget farligt ved teltlun fisk. Til gengæld skal man holde sig fra letfordærvelige madvarer som kartoffelsalat og hønsesalat.

Smiley: Glad

Kropshygiejne:

Du har lige været på toilettet – men du skal skynde dig tilbage til festen i din camp – så du laver lige snigeren forbi håndvasken. Hygiejnen er ikke i højsædet på Roskilde Festival.

Ifølge Peder Worning er det helt OK at skippe brusebadet i en hel uge. Men det er noget skidt, at så mange dropper håndvasken – særligt efter de store besøg på toiletterne. Og der skal sæbe til, det nytter ikke noget bare at kaste lidt koldt vand på fingrene.

Smiley: Mellemfornøjet

Kissemissen og scoringer:

Det er ikke nogen hemmelighed, at Roskilde Festival er et slaraffenland for folk på scoretugt.

Her er Peder Wornings allerbedste råd: Knald løs – men husk nu det kondom. Det er er kedeligt at få en kønssygdom med som minde.

Og så skal kvinder være opmærksomme på symptomer på urinvejsinfektion efter festivalen. En tur på luftmadrassen i de snavsede omgivelser giver nemlig været år en del kvinder problemer.

Smiley: Glad, hvis du husker kondomet  - sur, hvis du glemmer det!

Samlet Roskilde-vurdering

Vi skal stoppe bakteriehysteriet ifølge bakterieeksperten. Man bliver ikke syg af en uge med truckervask, dåsemad, tisstøv og skrald alle vegne. Men man skal huske den h-å-n-d-v-a-s-k (og kondomet, hvis man er ude på den slags!).

Smiley: Glad til mellemfornøjet 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Greve Svømmehal

Vestegnen får ny svømmehal til 130 millioner kroner

Verdens største vikingeskib bliver sat op på Nationalmuseet

playVerdens længste vikingeskib er tilbage efter togt

franciskarosekilde

playKøbenhavns Kommune vil skrue ned for nattelivet med færre bevillinger efter midnat

Køge Kyst_Foto_Michael Levin 2020 (1)

Skal din kommune have årets arkitekturborgmester?

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere