Familie slap ud fra flammehav i sidste øjeblik: Hjælpen fra naboerne er dybt rørende

En familie fra Jyllinge slap med livet i behold, da der udbrød brand i deres hus midt om natten. Nu er stort set alle deres ejendele brændt til aske, og derfor har lokalområdet taget sagen i egen hånd.

Uret rundede ti minutter over to natten til søndag, da Casper Darling Aistrup fra Jyllinge blev vækket brat af sin kone Betina.

Hun havde hørt en rude smadre og var bange for, at der var en indbrudstyv i huset. Parret hører nu flere glas, der går i stykker, og gennem dørsprækken fra soveværelset kan man se lys inde i stuen.

- Jeg når at tænke, at det må være en dum indbrudstyv, som både baldrer en rude og tænder lyset, så jeg løber ud for at få fat i den her tyv, fortæller Casper Darling Aistrup.

Men idet han åbner døren, går det op for ham, at situationen er yderst alvorlig, for han står ikke over for en indbrudstyv, men en stue i flammer.

- I det øjeblik går jeg i panik. Jeg skynder mig ind og griber min søn ud af sengen og råber til min kone, at hun skal ringe efter brandvæsenet.

quote På det tidspunkt ved jeg, at det var et spørgsmål om sekunder og ikke minutter

Casper Darling Aistrup

- Jeg tror, vi bruger omkring et minut, før vi kommer ud af huset, og på den korte tid når ilden næsten at sprede sig gennem stuen over til køkkenet, som er den vej vi skal ud for at nå hen til hoveddøren. På det tidspunkt ved jeg, at det var et spørgsmål om sekunder og ikke minutter, og jeg husker, hvordan jeg blev chokeret over, hvor varmt det var.

Casper Darling Aistrup løber ud i bar mave, mens sønnen Alfred på fire år er iført nattøj. Casper når lige at få fat på et par sko til sin søn samt bilnøglerne, før familien flygter ud af det brændende hus.

- Min søn og jeg hopper ind i bilen, men da jeg bakker ud, kører jeg ind i en stor blomsterkrukke, men jeg tænker kun på at komme væk, så jeg fortsætter med at træde på speederen, fortæller han.

Artiklen fortsætter efter billedet

Betina, Alfred (4 år) og Casper så deres hjem brænde ned . nu får de hjælp fra lokalområdet.
Betina, Alfred (4 år) og Casper så deres hjem brænde ned . nu får de hjælp fra lokalområdet.

Imens er Betina Darling Aistrup løbet over til naboerne, som lader den chokerede familie komme indenfor. Herfra kan de se, hvordan ilden breder sig og omslutter deres parcelhus på Lupinvej 14, hvor de har boet siden 2014.

- De minutter føles som de længste i mit liv, men faktisk tog det kun otte minutter, før brandfolkene ankom. Det er alligevel ret imponerende, siger Casper Darling Aistrup.

Naboer samlede ind

I løbet af mandagen oplevede familien en helt unik og rørende støtte fra naboerne i lokalområdet. En nabo startede lynhurtigt en indsamling, hvor der blev skaffet sko, tøj og de mest nødvendige ting til Casper og Betina, der få timer forinden nærmest havde mistet alt, hvad de ejede.

- Det er meget overvældende, hvor meget folk gør for at hjælpe os. Den opbakning betyder alt for os, og jeg står med en fornemmelse af, at alle har været klar til at smide, hvad de havde i hænderne, selvom de i bund og grund ikke kender os. Det rører os utroligt meget, og vi er bare så dybt taknemmelige.

quote Det er helt utroligt at opleve den slags. Men sådan er det at bo i Jyllinge, her hjælper alle hinanden

Casper Darling Aistrup

- Jeg har fået flere sko, end jeg selv havde derhjemme. Vi er blevet tilbudt mad alle steder, og så var der en mand, der overførte 1000 kroner til os. Ham opsporede jeg og skrev mange tak, men at det var for meget. Han svarede tilbage, at det var det, han gerne ville støtte med i den svære tid, fordi han ikke havde materielle ting, han kunne undvære.

- 1000 kroner er i det store billede ikke så meget, men det her er penge fra en persons egen lomme. Penge som han har arbejdet for og betalt skat af. Og så giver han dem til os, som han ikke kender. Det er helt utroligt at opleve den slags. Men sådan er det at bo i Jyllinge, her hjælper alle hinanden, siger Casper Darling Aistrup.

Brandårsag er endnu ukendt

Ægteparret fik mandag mulighed for at komme ind og se deres hus indvendigt, og det var ikke noget rart syn, for intet ser ud til at kunne reddes.

Artiklen fortsætter efter videoen

Sådan så det ud, da parret kom tilbage og så deres nedbrændte hus dagen efter.

Branden nåede nemlig at få så godt fat, at huset muligvis vil blive erklæret totalskadet, når politiets teknikere er færdige med at finde brandårsagen og forsikringsselskabets taksator har besigtiget skadernes omfang.

quote Far, det er heldigt, vi ikke er døde

Alfred, 4 år

Hidtil er brandårsagen ukendt, men man har fundet ud af, at branden startede på terrassen.

- Vi ved, hvor branden er opstået, men der er ingen udvendige elinstallationer i det hjørne – og heller ingen grill eller udendørs-belysning. Så man kan endnu ikke udelukke, at det er en påsat brand, men det kan jeg alligevel ikke forestille mig, siger Casper Darling Aistrup.

Vil blive på Lupinvej

Lige nu er Casper, Betina og lille Alfred indlogeret på et hotel i Roskilde, men de håber at vende tilbage til Lupinvej, så hurtigt som muligt, selvom det altså ikke bliver i deres eget hus i den nærmeste fremtid.

- Vi har allerede fået et tilbud om at leje et hus på samme vej, så det ser ud til at gå i orden. Igen er det gået lynhurtigt, og vi er bare taknemmelige for, at folk rykker så hurtigt for vores skyld.

Artiklen fortsætter efter billedet

Brandfolk kæmpede natten til mandag med at slukke branden i familien Darling Aistrups hus.
Brandfolk kæmpede natten til mandag med at slukke branden i familien Darling Aistrups hus.
Foto: Presse-fotos.dk

- Og vi vil gerne blive i lokalområdet, fordi vores søn går i børnehave her. Han får nok en reaktion på et senere tidspunkt, men han har allerede været nede og hilse i børnehaven, hvor han fortalte om politiet og brandbilerne.

- Han er selvfølgelig også mærket af situationen, men han klarer det rigtig flot. Alt hans legetøj er væk, men vi har forklaret ham, at man altid kan købe noget nyt, og i går da vi sad i bilen sagde han: ”Far, det er heldigt, vi ikke er døde”.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Jørgen Olsen Fredens Havn

- Hvad nu, hvis jeg stillede 20 udrangerede campingvogne ind i Kongens Have?

Rækkehuse i Tingbjerg

Stor interesse for at købe ejerbolig i hård ghetto

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 22.08.48

Undersøgelse udpeger Egedal som landets bedste kommune

20_percent

playLeif reddede 5-årig fra druknedød: Nu hyldes han på frimærke som hverdagshelt

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere