Falsk politimand rager på unge mænd

To unge mænd blev mandag aften kropsvisiteret af en fremmed mand, der udgav sig for at være politimand.

Mandag aften henvender en fremmed mand sig to unge mænd på 17 og 19 år på Stamvejen i Svogerslev ved Roskilde. Han fortæller, at han er politimand, og beder om at kropsvisitere dem. 

Manden gennemførte en kropsvisitation, der ifølge de to unge mænd var grundig på alle dele af deres kroppe. 

Manden bar sorte bukser med bælte med pistollignende hylster samt sort trøje, hvor der på skuldrene var påsyet stjerner. Det lignede ifølge de unge mænd noget der var hjemmesyet. 

De unge mænd havde efter episoden mistanke om, at manden slet ikke var politimand, som han udgav sig for. De undrede sig også over, at manden kørte i en gammel Citroen Picasso uden nummerplade, men han havde på stedet overbevist dem om, at det måtte civile politimænd gerne. 

Trods forklaringen kontaktede de unge mænd politiet, som bekræftede deres mistanke. Politiet ledte efterfølgende efter manden og hans bil i området, men fandt ikke frem til manden. 

Ved du noget? 

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser desuden, at man altid kan se politilegimation, hvis man er i tvivl om, hvorvidt det er en polititjenestemand, som man står overfor. 

"Hvis en person, der udgiver sig for at være politimand ikke kan/vil fremvise politilegitimationen, er der ekstra grund til at være særdeles skeptisk over for henvendelsen fra pågældende. Det rigtige politi bør i sådanne tilfælde derfor straks kontaktes. Endvidere kan det også afvises, at politiet må køre rundt i uindregistrerede biler," oplyser politiet. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Ambulance

Voldsom arbejdsulykke - mand faldt seks meter ned

klam fyr

Politiet efterlyser mand, der holdt kvinde fast - havde muligvis seksuelt motiv

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere