Er du god til at kradse gæld ind? Så kan du måske få job i Roskilde

Gældsstyrelsen går i gang med større ansættelsesrunde

De nye pantefogeder skal kunne udvise medmenneskelighed. For de mennesker, de skal inddrive gæld hos, har måske en trist historie - og ikke mange kroner på lommen.

Skulle man have været så uheldig, at miste sit arbejde på grund af coronaepidemien, - eller af helt andre årsdager - så er der nu nogle håndfulde mennesker, der kan bruges i Gældsstyrelsens driftscenter i Roskilde. Styrelsen oplyser nemlig, at den er gået i gang med en større ansættelsesrunde.

Gældsstyrelsen er den myndighed, det offentlige har, når der skal inddrives gæld. Og det er ikke småpenge, styrelsens og dens medarbejdere kradser ind. Sidste år slog styrelsen sin egen rekord, da den formåede at inddrive 8,7 milliarder kroner.

- De penge, vi inddriver i Gældsstyrelsen, er med til at finansiere vores velfærdssamfund, og derfor er man som medarbejder hos os virkelig med til at gøre en forskel,” fortæller underdirektør i Gældsstyrelsen, Kristian Ryom.

Nogle af de nye medarbejdere skal arbejde som pantefogeder, som kører hjem til folk, der har gæld til det offentlige. Det er et job, understreges det, hvor der ud over faglighed er brug for medmenneskelighed.

- Det er et job, hvor man møder mennesker, der står i en vanskelig situation. Derfor kræver det, at man udviser ordentlighed og ikke mindst empati overfor de udfordringer, der kan ligge bag for skyldneren,” forklarer Kristian Ryom.

Gældsstyrelsen opslår i alt 25 stillinger, og dermed regner man med at komme op på 280 medarbejdere, der er placeret i Roskilde.

 

 Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik