Er du god til at kradse gæld ind? Så kan du måske få job i Roskilde

Gældsstyrelsen går i gang med større ansættelsesrunde

Skulle man have været så uheldig, at miste sit arbejde på grund af coronaepidemien, - eller af helt andre årsdager - så er der nu nogle håndfulde mennesker, der kan bruges i Gældsstyrelsens driftscenter i Roskilde. Styrelsen oplyser nemlig, at den er gået i gang med en større ansættelsesrunde.

Gældsstyrelsen er den myndighed, det offentlige har, når der skal inddrives gæld. Og det er ikke småpenge, styrelsens og dens medarbejdere kradser ind. Sidste år slog styrelsen sin egen rekord, da den formåede at inddrive 8,7 milliarder kroner.

- De penge, vi inddriver i Gældsstyrelsen, er med til at finansiere vores velfærdssamfund, og derfor er man som medarbejder hos os virkelig med til at gøre en forskel,” fortæller underdirektør i Gældsstyrelsen, Kristian Ryom.

Nogle af de nye medarbejdere skal arbejde som pantefogeder, som kører hjem til folk, der har gæld til det offentlige. Det er et job, understreges det, hvor der ud over faglighed er brug for medmenneskelighed.

- Det er et job, hvor man møder mennesker, der står i en vanskelig situation. Derfor kræver det, at man udviser ordentlighed og ikke mindst empati overfor de udfordringer, der kan ligge bag for skyldneren,” forklarer Kristian Ryom.

Gældsstyrelsen opslår i alt 25 stillinger, og dermed regner man med at komme op på 280 medarbejdere, der er placeret i Roskilde.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Ulykken i Havdrup

18-årige Sebastian blev dræbt i trafikken: Nu kommer familien med opråb

springvand solrød

playNyt springvand fik kommunes regning til at eksplodere: Tvist stadig ikke løst efter et år

Borgmestre

Kvindelige borgmestre trodser dick pics og mom-shaming: Sådan vil de få flere kvinder i kommunalpolitik

Frederiksberg Svømmehal

Renovering af Frederiksbergs historiske svømmehal forsinket og budgettet skrider

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere