En af landets ældste: Svogerslev Kro er gået konkurs

Forpagteren af Svogerslev Kro er gået konkurs. Det vil dog formentligt snart igen være muligt at komme på krobesøg i Svogerslev.

Der har været krodrift i Svogerslev ved Roskilde siden 1600-tallet.

Men lige nu kan man hverken komme forbi for at overnatte eller for at få en rød bøf, for en af landets ældste landevejskroer er gået konkurs.

Det meddeler Svogerslev Kro på dens facebook-side med følgende tekst:

"Kære gæster. Kroen er desværre gået konkurs! Der arbejdes på at finde en løsning, men indtil videre er der desværre lukket for alle arrangementer".

Selvom kroen nu er gået konkurs, så er det dog meget sandsynligt, at det også i fremtiden vil være muligt at komme på krobesøg i Svogerslev. Det er nemlig forpagteren af kroen, der er gået konkurs og ikke selve ejeren af bygningen.

quote Det er jo byens vartegn og stolthed, så det er simpelthen så trist.

Facebook-kommentar

- Planen er, at der fortsat skal være krodrift i bygningerne. De står der jo, og de egner sig til det, så det er stadig planen fremadrettet, siger Christian Andersen, der er direktør i Enekilde A/S, der ejer bygningerne.

Det er restauratør og sommelier Kim Frost, der har drevet Svogerslev Kro siden 2011. Før da var det Kim Frost' far, Flemming Petersen, der siden 1983 havde haft ansvaret for kroen.

- Vi skal nu og finde et nyt par, der vil drive kroen. Vi er allerede i dialog med nogle interesserede, og vi er villige til at tilbyde en lav husleje, for vi ved godt, at det svært at drive den slags forretning især i disse corona-tider, siger Christian Andersen.

Kunder er kede af konkurs

Kroen har en lang og gloværdig historie.

Svogerslev Kro fik status af kongelig privilegeret postkro i 1727, hvor postvognen fra Roskilde gjorde holdt for at hvile og skifte hest, inden posten blev transporteret videre mod Hornsherred.

I dag er kommunikationsformen en anden, og på kroens facebook-side strømmer det ind med beskeder, fra folk der er kede af konkursen.

”Det er jo byens vartegn og stolthed, så det er simpelthen så trist”, skriver én, mens en anden stemmer i: ”I vil blive savnet. I er en del af Svogerslev.”

quote Jeg krydser fingre for, at der allerede i slutningen af august igen bliver serveret dejlig mad i de historiske omgivelser

Christian Andersen, Direktør, Enekilde A/S

En del af krobygningerne skal omdannes til seniorboliger

Det er blot et par måneder siden, at selve bygningerne, der huser Svogerslev Kro, blev solgt. Enekilde A/S overtog bygningerne og havde med det samme en plan for, hvad der skulle ske.

- Vi ønsker, at de udvendige udtryk på ejendommene bevares, men at de samtidig får en kærlig hånd, så ejendommene kan komme til sine værdier igen, udtalte direktør Christian Andersen dengang.

I dag fortæller han, at der skal lægges nyt stråtag, og at bygningerne skal males, så det fremstår pænere og bedre vedligeholdt.

Derudover er planen, at to af bygningerne på Kirkevej skal omdannes til permanente seniorboliger, hvis altså Enekilde A/S får lov af kommunen.

Men størstedelen af lokalerne skal altså fortsat huse en form for krodrift, og Christian Andersen håber, at det meget snart kan ske igen.

- Hvis alt går vel, så kan der vel være nye forpagtere i gang igen i løbet af måske fire uger. Så jeg krydser fingre for, at der allerede i slutningen af august igen bliver serveret dejlig mad i de historiske omgivelser, siger Christian Andersen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Genåbning

playAntallet af jobopslag boomer forud for genåbningen

Københavns Byvandrerlaug ramt af coronarestriktioner

Historiefortællere føler sig overset: Hårdt ramt af coronarestriktioner

20_percent

playØvelsesbane for køreskoler hårdt ramt af udskudt genåbning: "Jeg håber ikke på noget mere"

ledighed arkivfoto

Ledigheden stiger for anden måned i træk – disse hovedstadskommuner rammes især

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere