Efterlyst for voldtægtsforsøg i lufthavn anholdt på spillested i nat

En mand, som lørdag blev efterlyst for et voldtægtsforsøg i Københavns Lufthavn, er blevet anholdt i nat.

En mand er blevet anholdt og sigtet for forsøg på voldtægt begået i Københavns Lufthavn lørdag morgen.

Anholdelsen fandt sted omkring klokken tre i nat på spillestedet Gimle i Roskilde,  efter politiet havde modtaget et borgertip, oplyser vagtchef Boye Rasmussen fra Midt- og Vestsjællands Politi til TV 2 Lorry.

Det var Københavns Politi, som lørdag efterlyste manden med billede, efter de havde modtaget en anmeldelse om et voldtægtsforsøg i lufthavnen. 

Voldtægtsforsøget skete omkring klokken 07.30 lørdag morgen, hvorefter manden kort efter på overvågningskameraer blev set på stationen ved Københavns Lufthavn, hvor han steg på Øresundstoget i retning mod Østerport.

Vidne overværede anholdelsen 

TV 2 Lorry har været i kontakt med et kvindeligt øjenvidne, som var til stede på spillestedet Gimle i nat og overværede anholdelsen. 

- Vi var et par venner, som var ude og hygge os på Gimle. På et tidspunkt sidder vi på en bænk, og så kommer denne her unge fyr og sætter sig tæt på os. Han sad bare og kiggede rundt. Til at begynde med var der ikke rigtig nogle af os, der skænkede det en tanke. Men så kunne vi pludselig se, at en ung pige, som vistnok var en ansat, stod sammen med en dørmand, og at de begge kiggede meget på ham fyren.

- Cirka ti minutter ankom politiet så og anholdt fyren og tog ham med. Det hele foregik helt stille og roligt, men folk spærrede selvfølgelig øjnene op, siger kvinden, som ønsker at være anonym. TV 2 Lorry er bekendt med hendes identitet.

Fængslet i surrogat

Vagtchefen ved Midt- og Vestsjællands Politi har ikke yderligere kommentarer til anholdelsen, men henviser til Københavns Politi, som efterforsker sagen. Det er ikke lykkedes TV 2 Lorry at indhente en kommentar fra Københavns Politi, men på Twitter bekræfter de anholdelsen.

Søndag eftermiddag oplyser den centrale efterforskningsleder hos Københavns Politi til Ritzau, at manden er blevet varetægtsfængslet af en dommer i København. Der er tale om en 24-årig mand, og i forbindelse med søndagens grundlovsforhør har dommeren bestemt, at fængslingen skal ske i surrogat frem til 3. juli, oplyser Københavns Politi.

Den centrale efterforskningsleder ønsker ikke at gå i detaljer, men en normalt indebærer surrogat anbringelse på en lukket psykiatrisk afdeling.

Kvindelig lufthavnsansat udsat for halsgreb

Offeret var ifølge Ekstra Bladet en kvindelig medarbejder i lufthavnen. Gerningsmanden tog halsgreb på hende. Hun måtte bide, slå og i det hele taget kæmpe for at komme fri.

I grundlovsforhøret har den 24-årige erkendt at have været til stede ved toilettet, men nægter at have overfaldet kvinden.

Han er ikke statsborger i Danmark og kom hertil uden sin familie for flere år siden, beretter Ekstra Bladet.

- Jeg arbejder ikke, jeg går ikke i skole, jeg laver ikke noget, sagde han, der har været i kontakt med det psykiatriske system, sagde manden under retsmødet ifølge Ekstra Bladet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Politi retten i glostrup 112

Anklager vil have ældre ægtepar idømt fængsel for hadforbrydelse mod ung kvinde

politi 112 politibil

Knivoverfald i Nordvest: Politiet efterlyser tre mænd

20191011-134929-3-1920x1280we

Mand overdænget med slag og stukket med kniv i København

Genrebillede

Gymnasie ramt af kæmpetyveri: 120 designerstole forsvandt over weekenden

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere