Efterlysning: Hvem har set Susanne?

Foreningen Storkene.dk beder om hjælp til at finde en ung hunstork.

Normalt pakker storkene sydfrugterne og trækker mod de varmere lande, når kulden trænger sig på herhjemme.

Men ikke Susanne. Helt imod sædvane valgte den unge stork at blive tilbage hos forældrene på gartneriet i Gundsølille nord for Roskilde.

Den unge hunstorks bror var tidligere blevet kørt ned og dræbt, og Susanne valgte det sikre. Hun droppede trækket sydpå og blev på gården hvor hun opholdt sig gennem hele vinteren, skriver foreningen Storkene.dk på deres hjemmeside.

Men nu bekymrer det storkevennerne, at hun sjældent er at finde ved sit oprindelige hjem på gartneriet. De gamle forældre er i gang med at ruge på et nyt hold æg og ungstorken bliver for det meste jaget bort, når hun nærmer sig reden.

Storkefar er aggressiv

Det er særligt hanstorken Emil, der er aggressiv. Han ønsker ikke at dele territorium med andre storke. End ikke hans egen unge får lov til at være på gartneriet, oplyser foreningen.

Det er efterhånden længe siden, at Susanne sidst har overnattet der, og folkene bag Storkene.dk eftersøger derfor det sted, hvor den overnatter.

- De fleste storke overnatter på samme sted nat efter nat. Vi ved, at den ofte ses i området omkring Tågerup, der ligger et par kilometer fra Gundsølille. Her fouragerer den ofte i nogle af områdets vandhuller. Men ingen har fortalt os, hvor hunstorken overnatter. Det kan være på en telefonmast, et tag på en lade, en kirke eller i et udgået træ, siger formanden for Storkene.dk, Jess Frederiksen.

Hvis nogen har set storken, eller har den boende på deres ejendom, vil Storkene.dk meget gerne høre fra dig. Susanne – et navn som hun nok ikke lystrer på – kan kendes på, at hun har en metalring over venstre fod.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

IMG_1689 (1)

Hunde skriger af smerte på Frederiksbergs gadehjørner - men kommunen mener, at de allerede har løst problemet

amarminoskilt1_web

Efter flere konflikter mellem besøgende: Naturpark opfordrer nu til sikker færdsel

Naturcenter amager

De mest naturrige steder i landet: Otte kommuner fra Lorryland med på top 10

Amager Fælled Lærkesletten blokade byggeri

Aktivister blokerer byggeri på Amager Fælled: ”Vi er naturens stemmer”

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere