Efter tre årtier: Roskilde Festivals adm. direktør stopper

Efter tre årtier i spidsen for Roskilde Festival har Henrik Rasmussen meddelt, at 2016 bliver hans sidste år som administrerende direktør.

Foto: TV 2 Lorry

Han har været med i tre årtier, men efter den kommende sommer er det slut.

Henrik Rasmussen har tirsdag meddelt i en pressemeddelelse, at 2016 bliver hans sidste år som administrerende direktør for Roskilde Festival-gruppen.

- Jeg har truffet min beslutning, fordi jeg mener, at tidspunktet er det rette: Vi har i dag en stærk organisation og ledelse, vi er godt i gang med at udvikle vores øvrige forretningsområder, og vi har skærpet festivalen, så den står godt rustet til fremtiden i et konkurrencepræget marked. Som jeg mange gange har sagt, så har de to seneste festivaler i mine øjne været blandt de absolut bedste nogensinde. Det kan jeg godt være bekendt at give videre, siger Henrik Rasmussen i en pressemeddelelse.

Henrik Rasmussen har været en del af ledelsen siden 1986 og var festivalens første ansatte på fuld tid.

Beslutningen om at forlade posten har derfor været svær for den afgående direktør.

- Jeg indrømmer gerne, at det har været en både stor og svær beslutning at tage. Jeg har trods alt været med i tre årtier, og jeg har altid ment, at jeg har verdens bedste job. Men jeg føler, at det er det rigtige tidspunkt for mig at skifte position, også min alder taget i betragtning Det giver mig rum for at afsøge nye udfordringer og herunder ikke mindst stille mine mange kompetencer til rådighed for professionelt bestyrelsesarbejde. Det ser jeg frem til, siger han i pressemeddelelsen.

Henrik Rasmussen fortsætter i sin nuværende rolle 11 måneder endnu – indtil 1. januar 2017.

Det giver bestyrelsen god tid til at sammensætte den fremtidige direktion og til at sikre den bedste overlevering.

Steen Jørgensen, der er Roskilde Festivals bestyrelsesformand, udtaler:

- Henrik Rasmussens beslutning om at stoppe ligger i naturlig forlængelse af den udvikling, vi sammen har arbejdet på. Den er derfor ikke helt ny for os i bestyrelsen, og vi har stor forståelse og respekt for den, om end det også er med et vist vemod, at vi har taget imod den. Henrik har i tre årtier siddet i den øverste ledelse af Festival-gruppen, så man kan vel godt sige, at det er en æra, der nu slutter. Men det er på den måde også udtryk for en organisation, der udvikler sig, og vi er helt enige i, at organisationen er godt rustet til et skifte, ikke mindst takket være Henrik, siger han i samme pressemeddelse.

Roskilde Festival foregår fra den 25. juni til den 2. juli.

Blandt de navne, der allerede er offentliggjort er: MØ, LCD Soundsystem, Red Hot Chili Peppers, Blaue Blume og Wiz Khalifa.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?