Efter skandalesager: Nu flytter brystundersøgelser til universitetshospital

Mammaradiologien, der undersøger kvinders bryster i forbindelse med mistanke om kræft, flytter fra Ringsted Sygehus til Sjællands Universitetshospital i Roskilde.

Arkivfoto. Foto: Christian Als/Ritzau Scanpix

Efter talrige skandalesager om mangelfulde brystundersøgelser i Region Sjælland flyttes afdelingen nu fra Ringsted Sygehus til Sjællands Universitetshospital i Roskilde.

Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Beslutningen blev taget allerede i februar måned, efter det kom frem, at flere kvinder var blevet frikendt for kræft, selvom de rent faktisk havde kræft.

Kvinderne blev undersøgt på Ringsted Sygehus, hvor Region Sjællands afdeling for brystundersøgelser har ligget.

Planen om at flytte afdelingen er sket som en del af den syvpunktsplan, der skal få brystundersøgelserne i regionen på rette fod igen.

Fakta

Region Sjællands samlede mammaradiologiske funktion overgår organisatorisk fra Næstved, Slagelse og Ringsted sygehuse til Sjællands Universitetshospital omkring 1. april 2020, dette skal planlægges sammen med flytningen af Brystkirurgisk Afdeling fra Ringsted til Roskilde.

 

Kilde: Region Sjælland

Samtidig sker flytningen for at fremtidsikre specialet, der har svært ved at rekruttere nye medarbejdere i hele landet.

- Vi vil sikre, at afdelingen opretholder det høje faglige niveau, den har nu og har haft siden 2017. Derfor har vi valgt at flytte afdelingen til Sjællands Universitetshospital. Det gør vi ved at se fremad og sikre, at den indgår i et stærkt fagligt miljø på universitetshospitalet, der samtidig styrker fastholdelses- og rekrutteringsmulighederne inden for et speciale med store nationale rekrutteringsudfordringer, siger Heino Knudsen, som er regionsrådsformand i Region Sjælland.

Samtidig med flytningen af brystundersøgelses-afdelingen til Roskilde, starter arbejdet med at flytte yderligere aktiviteter på Ringsted Sygehus til henholdsvis Slagelse og Næstved Sygehus.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik