Efter års ventetid og kæmpe ekstraregning: Nu åbner skandaleramt svømmehal

Onsdag åbner Roskildet Badet dørene for gæster. En åbning, der er mere end to år forsinket.

Historien om byggeriet af det nye Roskilde Badet er lang og fyldt med skandaler - projektet har nemlig været ramt af det ene problem efter det andet og er mere end to år forsinket.

Men nu er det her. Tirsdag blev svømmehallen officielt indviet, og onsdag bliver dørene slået op for gæster.

I den nye svømmehal kan man blandt andet prøve kræfter med et modstrømsbassin, et 50 meter bassin og et 25-meter bassin. Hvis man hellere vil slappe af, kan man hoppe i varmtvandsbassiner, lægge vejen forbi en wellnessafdeling eller ligge i en solstol i en af svømmehallens tre gårdhaver.

Kort nyt

- Endelig åbner svømmehallen. Jeg har det helt fænomenalt. Jeg er virkelig glad for, at vi endelig kan slå dørene op og vise den fantastiske svømmehal, vi har fået her i Roskilde, siger kommunens borgmester, Tomas Breddam (S), til indvielsen.

Problemerne under byggeriet af svømmehallen har betydet, at projektet er blevet noget dyrere end først antaget. Det var egentlig sat til at skulle koste 110 millioner kroner, et ønske om et 50 meter bassin satte prisen op til 148 millioner kroner. Men det er endt med at koste 224 millioner kroner.

Udfordringerne har blandt andet været, at en del af nybyggeriet skulle laves om, fordi der viste sig at være alvorlige fejl i facadens betonelementer.

Og den nye svømmehal hænger sammen med en gammel svømmehal, hvor der under byggeprocessen både blev fundet asbest, og hvor taget pludselig også begyndte at falde fra hinanden.

Selvom svømmehallen i dag skinner og kan åbne uden fejl, bliver alle problemerne under byggeprocessen dog ikke glemt.

Der skal laves en uvildig undersøgelse af, hvad der er gået galt, og hvem der bærer ansvaret for forsinkelsen og fordyrelsen af svømmehallen.

- Vi skal ikke gøre det for at se tilbage, men for at se fremad. Vi vil gerne lære af vores fejl og vide, hvad vi kan gøre bedre i fremtidige projekter, siger Tomas Breddam.

Den uvildige undersøgelse vil koste kommunen et sted mellem 300.000 og 500.000 kroner.  


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik