DSB: Akut mangel på lokoførere betyder aflyste tog

Grundet mangel på lokoførere vil regionaltog mellem Roskilde og Østerport blive ramt af aflysninger mange weekender frem.

Normalt kører der to regionaltog i timen på strækningen mellem Østerport Station og Roskilde, men i de kommende uger vil der kun være ét i timen fra fredage klokken 19.30 til mandag morgen klokken 4.

Ændringen medfører samtidig, der kun stopper et tog i timen på Trekroner, Hedehusene og Ny Ellebjerg Station i begge retninger.

 - Som erstatning for det manglende tog indsætter DSB togbusser på strækningen mellem Roskilde, Trekroner, Hedehusene og Høje Taastrup, hvor kunderne kan skifte til S-tog eller andre fjern- og regionaltog, oplyser DSB.

DSB's mangel på lokoførere beskrives som akut.

- Vi er i en situation, hvor vi hen over sommeren samlet set periodevis kan komme i underskud med lokomotivførere, siger Anette Haugaard, underdirektør i DSB Drift.

Oplæring forsinket

Manglen på lokomotivførere skyldes først og fremmest, at oplæringen af en række S-togs-lokoførere, der er under oplæring til at føre fjern- og regionaltog, er blevet forsinket.

Med til at forværre situationen er ifølge DSB, at der i øjeblikket køres så mange ekstraordinære eller ændrede togafgange, så der bruges mere end dobbelt så mange lokomotivførere på ekstraordinære afgange end normalt.

- Med de planlagte aflysninger generer vi færrest mulige kunder, men jeg vil selvfølgelig gerne beklage over for de kunder, aflysningerne rammer, siger Anette Haugaard i pressemeddelelsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Støjværn i Rudersdal

Samme grundejerforening - forskellige støjværn: "Det er jo sundhedsskadeligt"

20200924-161621-5-1920x1279we

Bro-formand kritiserer borgmesters ønske om afskaffelse af brobetaling

Køge Bugt Motorvejen i Greve, trafik

Greve-borgere vil også have del i støjpulje: "Vi kan ikke holde larmen ud"

Bispeengbuen

playNedgravning af Bispeengbuen kastes ind i forhandlinger om trafikaftale

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere