Før drab på Lindegården: Læge fejlede og faldt i søvn på job

Skeletterne vælter ud af skabet på Center Lindegården - et socialpsykiatrisk bocenter under Københavns Kommune.

Omkring drabet på den 57-årige sosu-assistent Vivi Nielsen på Lindegården var der store problemer med den læge fra Region Sjælland, der havde den daglige kontakt med beboerne.

Blandt andet lavede lægen flere medicinfejl og havde et meget højt sygefravær, hvilket gik ud over opfølgningen af beboerne.

Det viser en skrivelse fra Socialtilsyn Øst til Sundhedsstyrelsen, Embedslægeinstitutionen og Styrelsen for Patientsikkerhed, som Fagbladet FOA har fået aktindsigt i.

I et svar fra Region Sjælland til Socialtilsyn Øst erkender region Sjælland, 'at der er forekommet forkerte ordinationer', samt at der 'har været uregelmæssigheder i den fast tilknyttede psykiaters fremmøde'.

Mød Vivis enkemand og læs mere om drabet på Lindegården her. 

Faldt i søvn under møderne

Skrivelserne, der rummer flere andre klagepunkter, kommer bag på Dennis Kristensen, formand for FOA.

- Det er uacceptabelt. Når jeg hører det, kan jeg langt bedre forstå den kritik, der kom fra de ansatte lige efter drabet, hvor de fortalte, at der manglede opbakning, kommunikation og sparring fra regionens side, siger han.

Flere ansatte på Lindegården har oplyst til Fagbladet FOA, at lægen faldt i søvn til møder, der omhandlede de syge beboere på bostedet.

Fagbladet FOA har været i kontakt med lægen, der ikke ønsker at medvirke i et interview, da han gerne vil forblive anonym. Han bekræfter, at det er rigtigt, at han er faldet i søvn til møder med personalet på Lindegården.

Har tidligere 'sager' på sit cv

- Hvis man er syg i sådan en grad, at man har svært ved at passe jobbet, så skal man sygemelde sig. Han har jo ansvaret for sine patienter, siger Knud Kristensen, formand for SIND.

Fagbladet FOA har også søgt aktindsigt i tidligere tilsynssager, der er oprettet i forbindelse med lægen hos Styrelsen for Patientsikkerhed.

De oplyser, at han har tidligere sager, men har afvist at give aktindsigt i disse. Når man i dag slår lægen op i autorisationsregistret, fremgår det, at lægen har en gyldig autorisation, og at der ikke er nogen offentliggjorte igangværende sanktioner. Styrelsen for Patientsikkerhed oplyser dog, at der er en verserende sag på lægen, de er i gang med at behandle.

Lægen er efter drabet på Lindegården stoppet med at arbejde i psykiatrien.

Hvorvidt det er en konsekvens af forløbet på Lindegården, har Fagbladet FOA ikke kunne få svar på fra regionen. I en mail skriver de, at 'Region Sjælland udtaler sig generelt ikke om personalesager'.

"Vivi må ikke dø forgæves"

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

Brystkræft

playOp til 58 dages svartid: Coronaen har givet store forsinkelser på brystkræftscreeninger

KOL-træning

Ulla er en sårbar patient: Nu holdes hun i live igennem skærmen

Tina Heide 2

Hun har OCD: Corona forværrer hendes helvede

Rigshospitalet

Flere børn indlagt med skoldninger – nu kommer overlæge med opfordring

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere