Demonstranter blokerer lufthavn: Vil forhindre hjemsendelse

Danmark bryder med international lov, når afghanske flygtninge hjemsendes, lyder det fra demonstranter, der vil blokere Roskilde Lufthavn.

Foto: Bax Lindhardt / Scanpix

- De danske myndigheder vil udvise flygtninge til usikkerhed og forfølgelse i Afghanistan. 

Sådan starter netværket 'Welcome to Denmark' en meddelelse på Facebook, hvor de inviterer til demonstration foran Roskilde Lufthavn tirsdag. 

Ifølge stifterne vil Danmark udvise ti afghanske flygtninge, selvom de risikerer at blive dræbt, og selvom hjemsendelsen er et brud på FN's børnekonvention. 

- Vi vil gøre, hvad der står i vores magt for, at de ikke kan komme ind i lufthavnen. Vi er opsat på at sætte os passivt til modværge. Og vi har ikke tænkt os at gå til side, selv om vi måtte få besked på det, siger talsmanden Søren Warburg til Politiken.

Læs også Iuliia blev reddet i 11. time: Udvisning udskudt

Han taler i øjeblikket på vegne af 64 mennesker, som har tilmeldt sig eventet på Facebook

Der er derfor arrangeret en bus fra København til Roskilde.

I opslaget skriver initiativtagerne blandt andet, at en afghaner ved navn Wahid er iblandt. Han har lavet politisk kunst og er derfor kommet på Talebans dødsliste. 

Desuden nævner netværket en Mohammad, som er far til en dreng på 19 måneder her i Danmark. 

'Wellcome to Denmark' udspringer af allerede etablerede initiativer såsom 'Venligboerne', og netværket forsøger aktivt at hjælpe flygtninge i landet med juridisk støtte, mad, tøj eller lignende. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik