Delikatesseafdeling i Meny dumper kontrolbesøg med et brag

Frikadeller og ribbensstege blev opbevaret ved alt for høje temperaturer.  

Delikatesseafdelingen i Meny i Himmelev i Roskilde har de senere år fået lutter glade smileys af Fødevarestyrelsen.

Men ved et kontrolbesøg den 21. august dumpede delikatesseafdelingen med et brag, så mundvigene på den seneste smiley nu vender gevaldigt nedad.

Dertil kommer en bøde på 10.000 kroner, som butikken nu skal betale.

Ifølge Fødevarestyrelsens kontrolrapport skyldes det blandt andet, at delikatesseafdelingens kølerum ikke var koldt nok.

Virksomheden forklarede sig med, at der havde været et nedbrud, men at kølerummet til trods for det skulle køre optimalt.

Dette stod dog i skærende kontrast til de 10,5 grader, som Fødevarestyrelsen målte med en såkaldt kaliberet luftføler inde i kølerummet.

Yderligere viste det sig, at flere af fødevarerne var alt for varme.

Lunken frikadelle og ribbenssteg

Et indstikstermometer målte en kernetemperatur på 12 grader i en "varmebehandlet, nedkølet og letfordærvelig ribbensteg". En frikadelle blev desuden målt til at have en temperatur på 10,2 grader.

Begge fødevarer havde stået i kølerummet siden dagen før, og i alt blev der nedkølet ni ribbenstege og cirka 15 kilo frikadeller.

I kølerummet blev der desuden opbevaret en stor mængde fødevarer - heriblandt pålægssalater med tun, krabbe, peberrod og karry, hvid grundsauce, remoulade, mayonnaise, dressinger, skiveskåret pålæg, hele og halve roastbeef, kogte skinker, varmebehandlede, nedkølede kartofler og varmebehandlet kyllingebryst i skiver.

"Det er Fødevarestyrelsens vurdering at fødevarerne har været temperaturbelastet over længere tid. Virksomheden foretager nedkøling af fødevarer i kølerummet, der vurderes ikke at have kapacitet til denne aktivitet," står der i kontrolrapporten.

(Læs Menys svar under billedet!)

Meny i Himmelev ved Roskilde.
Meny i Himmelev ved Roskilde.
Foto: Google Street View

Lægger sig fladt ned

Fra virksomhedens side blev det bemærket, at temperaturen var blevet kontrolleret samme morgen, hvor den var i orden. Men da Fødevarestyrelsens målinger viste det eksakt modsatte, udløste det altså både en sur smiley og en bøde.

I en mail sendt til TV 2 Lorry erkender Meny, at kølenedbruddet ikke blev håndteret korrekt.

"Forholdet er blevet indskærpet overfor butikken og købmanden. I MENY står fødevaresikkerhed meget højt, og dette forhold i den pågældende butik er derfor uacceptabelt," svarer salgs- og driftsdirektør i Meny, Brian Rosenstand.

Det fremgår på Fødevarestyrelsens hjemmeside, at de tre andre afdelinger i Meny Himmelev - slagterafdelingen, fiskeafdelingen og dagligvaredelen – fortsat har elitesmiley.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik