Dele af skandaleramt svømmehal lukker ned igen efter et halvt år

En et-årsgennemgang af Roskilde Badet har afsløret så mange fejl, at svømmehallen lukker i en en måned.

Selv om Roskilde Badet kun har været åbent i knap et halvt år, står dele af svømmehallen nu til en midlertidig lukning efter en såkaldt et-årsgennemgang.

Det oplyser Roskilde Kommune i en pressemeddelelse.

Svømmehallen åbnede i juni efter voldsomme forsinkelser og budgetoverskridelser, men da nogle af arbejderne blev meldt færdige længe før åbningen, så er det altså nu, et-årsgennemgangen er foretaget. 

Og de fejl, der er fundet, betyder, at det nye 50 meter-bassin, aktivitetsbassinet og terapibassinet vil være lukket fra 6. december og frem til midt i januar.

Dog åbner aktivitetsbassinet og terapibassinet mellem jul og nytår. Det gamle 25-meters bassin, varmtvandsbassinet samt saunaer og dampbad vil være åbent det meste af tiden.

- En 1-års gennemgang af et byggeri er netop det tidspunkt, hvor vi som bygherre har en mulighed for at få udbedret forhold "på garantien", siger vicekommunaldirektør Martin Lindgreen i en pressemeddelelse fra Roskilde Kommune:

- Vi har valgt at få det hele ordnet samtidig, så generne for brugerne bliver koncentreret til en kort periode. Hvis noget af arbejdet er klar hurtigere, end entreprenøren forventer, så åbner de dele selvfølgelig med det samme.

Kommunen betegner selv svømmehallens besøgstal som flotte.

Siden åbningen i juni er der solgt 63.000 enkeltbilletter, klippekort og sæsonkort, mens hallen har haft besøg af 1.800 foreningsbrugere og 800 folkeskoleelever hver uge.

Flere fejl i byggeriet

Det er flere fejl og mangler, der bliver repareret.

I forbindelse med det nye 50-meter bassin er der en udligningstank. Det er den tank, overskydende vand løber ind i, hvis der er mange badende i bassinet.

Tanken skal tømmes og have en coating, og den skal tørre i minimum 13 dage.

Aktivitetsbassinet og terapibassinet skal have skiftet en varmeveksler og nogle rør, og i saunaområdet er der en række fuger, der skal skiftes. 

Renovering og udvidelse af Roskilde Badet førte til voldsomme budgetoverskridelser og forsinkelser, og hele processen fik en sønderlemmende kritik i en rapport om sagen. Se vores indslag om det her.