Danmarks første chaufførskole frister arbejdsløse

I Roskilde kunne flygtninge og kontanthjælpsmodtagere i dag tilmelde sig landets første chaufførskole til et stort rekrutteringsarrangement.

Parkeringspladsen foran Roskilde Rådhus var i dag lavet om til en stor rekrutteringsplads for arbejdsløse, der kunne tænke sig at få et job som chauffør.

Mangel på arbejdskraft og et normalt stort besvær med at få rekrutteret til branchen var baggrunden for dagens arrangement, hvor mange arbejdsløse i dag var mødt op for at høre nærmere. 

- Jeg vil gerne arbejde. Jeg brænder for at arbejde, for jeg stadig er ung. Og så vil jeg gerne være chauffør, for det har været min drøm lige siden jeg var et lille barn. Jeg brænder for at blive chauffør og jeg kan lide at arbejde, siger Tesfaldet Zekarias til TV 2 Lorry.

Den 35-årige Tesfaldet Zekarias, der oprindeligt kommer fra Eritrea, var en af de mange fremmødte, der var mødt op med et stort håb om, at dagens arrangement kunne hjælpe med at skaffe et job i fremtiden.

- I Danmark mangler der mange chauffører, så der er god chance for at få et job. Så nu vil jeg gerne begynde på uddanelsen til chauffør på chaufførskolen, siger han.

Allerede om et par uger begynder kursusforløbet på chaufførskolen, som var udgangspunktet for dagens rekrutteringsevent, hvor de mange arbejdsløse borgere i dag kunne melde sig til for at få en uddannelse som chauffør - og forhåbentligt efterfølgende også et job.

Stor mangel på arbejdskraft

- Vi ved, at vi mangler chauffører, og vi ved, vi skal finde flere og flere chauffører. Så formålet i dag er at finde folk, der har lyst til at være i erhvervet og som har de rigtige evner og kvalifikationer, siger Peter Flensted, der både er direktør hos fragtmandsvirksomheden Viggo Petersens Eftf, men også er direktør hos vikarbureauet Flyers ApS, der hjælper andre chaufførvirksomheder med at skaffe arbejdskraft.

- Det tager jo noget tid at erhverve sig et kørekort, så vi skal starte i god tid. Foråret kommer snart, og så skal man bruge flere og flere chauffører, så vi skal i hvertfald i gang nu, siger han.

I samarbejde med Roskilde Kommunes jobcentre og flere andre virksomheder, havde man i efteråret stor succes med et pilotprojekt om at uddanne flygtninge som chauffører - hvorfor man nu igangsætter landets første Chaufførskole.

- Man kan jo også godt være i det her forløb og blive klogere på, om lastbilkørekort måske ikke alligevel var det, man skulle arbejde med efterfølgende. Så kan forløbet i stedet rettes i retning af eksempelvis et lagerjob eller et job som buschauffør, siger Mads Tran Bertelsen, der er projektleder på dagens arrangement fra Roskilde Kommune.

Længes efter at arbejde

Til rekrutteringen af borgere til landets første chaufførskole kunne de mange fremmødte b åde prøve kræfter med jobbet som lastbilchauffør i en stor opstillet lastbil-simulator eller forsøge sig med at køre en miniatureudgave af et vogntog for at lære at mestre kunsten at kunne bakke mellem forhindringer.

Derudover var der rig mulighed for at snakke med rutinere folk fra branchen eller se film en om chaufførskolen - eller kaste sig ud i kørsel med en palleløfter, hvis man kunne have lyst til at gå videre med muligheden for at få et job som lagerarbejder.

Men uanset hvad, er ønsket for Tesfaldets Zekarias, der senest arbejdede to år som deltidsopvasker i IKEA, bare at komme igang med et fuldtidsjob.

- Jeg håber, at jeg snart finder et job. Og jeg tror, at alle gæster her i dag håber, at de snart finder et job, siger han.

Hvis dagens fremmødte kaldes til samtale foregår dette fra onsdag d. 23 januar til fredag d. 25 januar - selve chaufførskolen starter i uge 6.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere