Danmarks bedste slagter kåret: "Jeg fældede en tåre"

Vinderne af Slagterprisen 2017 er fundet. Den bedste privatslagter ligger i Roskilde, mens den bedste supermarkedsslagter findes i Hellerup.

Det var en meget overvældet slagtermester, der her til morgen mødte op i slagterbutikken, Slagter Frimann, i Roskilde. 

Slagtermester Palle Christensen var inde for at trykke sine medarbejdere i hånden og sige tillykke.

- Jeg har lige siddet og fældet en lille tåre sammen med dem, for det er så stor en ting og så stort et skulderklap til os alle sammen fra hele branchen, at vi først blev nomineret og så også vandt, siger Palle Christensen, ejer, Slagter Frimann. 

quote Jeg har lige siddet og fældet en lille tåre sammen med dem, for det er så stor en ting.

Palle Christensen, slagtermester

Slagterprisen blev uddelt tirsdag på Landbrug & Fødevarers store branchedag, Fødevaredagen. 

Slagter Frimann var nomineret sammen med tre andre private slagterbutikker og endte altså med at blive kåret som Danmarks bedste slagter. Palle Christensen har haft butikken i snart 30 år, og flere af de 12 medarbejdere har været med lige så længe.

- Det er om noget deres fortjeneste. Jeg har Danmarks bedste medarbejdere, jeg er så stolt af dem, siger Palle Christensen. 

Højt fagligt niveau

Landbrug & Fødevarer havde en jury, der vurderede slagterne. De uddelte også en pris til den bedste slagter i kategorien "Supermarked", og her vandt slagteren i Meny i Hellerup. 

Danmarks bedste slagterafdeling 2017 ligger i MENY Hellerup. På billedet ses blandt andet slagtermester Søren Rasmussen.
Danmarks bedste slagterafdeling 2017 ligger i MENY Hellerup. På billedet ses blandt andet slagtermester Søren Rasmussen.
Foto: Landbrug & Fødevarer

I en pressemeddelelse skriver Landbrug & Fødevarer:

- Juryen fandt, at de to slagtere skilte sig tydeligt ud med deres høje faglige niveau, med fokus på godt og ærligt håndværk og med stor sans for et bredt og inspirerende sortiment både i fersk kød, moderne middagsretter og delikatessevarer.

Som noget nyt var det i år ikke kun fagjuryen, der kom med en vurdering, der blev også sendt en såkaldt "mystery shopper" ud for at teste butikkerne. 

quote Juryen fandt, at de to slagtere skilte sig tydeligt ud med deres høje faglige niveau.

Landbrug & Fødevarer

- Vi har valgt at lade butikkerne få besøg af en mystery shopper, fordi konkurrencen på markedet er stigende. Og fordi vi mener, at vinderen af Slagterprisen viser sit egentlige potentiale via en stærk konkurrencekraft. Kunden skal være i centrum. Begge kandidater klarede sig rigtig godt ved mystery shopperens besøg. De kan godt være stolte, udtaler Vickie Enné Ryge, jurymedlem og chefkonsulent hos Landbrug & Fødevarer i pressemeddelelsen. 

Nu skal det fejres

Hos Slagtermester Frimann kalder Palle Christensen det kulminationen på 30 års arbejde.

- Det er jo en forløsning. Man er mega stolt over, at der er nogle, der synes, vi gør det så godt, siger han. 

I går blev der drukket champagne, og nu skal han sammen med kollegaerne finde ud af, hvordan den nye titel skal fejres. For fejres skal det, og det både sammen med medarbejderne og kunderne. 

- Noget skal der ske – måske en stor fest med kunderne, siger Palle Christensen, der selvfølgelig havde håbet, at han ville løbe med prisen, men bestemt ikke havde forventet at vinde, for det var et godt felt, han var nomineret sammen med. 

- Mine kollegaer er så dygtige, så det var ingen skam at blive nummer to, tre eller fire, det var marginalerne der talte, siger slagtermesteren.  


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik