Coronavirus udskyder længe ventet digebyggeri

Folketingets mange hasteopgaver i forbindelse med bekæmpelsen af coronavirus betyder, at loven, der skulle gøre det hurtigere at få sat gang i digebyggeriet i Jyllinge, er udskudt.

En meget skarp tidsplan for vedtagelsen af en ny lov skulle ellers sikre, at byggeriet af et dige ved Jyllinge Nordmark og Værebro Å allerede kunne stå færdig i år, så områdets hårdt plagede beboere ikke længere behøver frygte alvorlige oversvømmelser.

Allerede tilbage i 2018 var Roskilde Kommune gået i gang med byggeriet af diget, men protester for enkelte beboere satte hele projektet i stå.

Og derfor har et bredt flertal i Folketinget arbejdet for, at enkelte beboeres indsigelser ikke længere skulle have afgørende indflydelse på hverken digeprojektet eller tilsvarende projekter andre steder i landet.

- Vi er helt klar over, at denne lov har stor betydning for borgere i Jyllinge – ikke bare indholdet, men også dens hastende karakter, hvis diget skal stå færdigt i år. Jeg er derfor i tæt kontakt med miljøministeren, men øverst på dagsordenen for både regering og Folketing må være den krise, vi alle sammen står i lige nu, siger Socialdemokraternes miljøordfører, Mette Gjerskov.

Loven blev fremsat i Folketinget torsdag, og skulle have været 1. behandlet allerede i næste uge.

Den kommer nu med i regeringens overvejelser om, hvilke love, der skal prioriteres først, når de vigtige hastelove er blevet behandlet i Folketinget.

- Det er ufattelig ærgerligt, men jeg tror, at vi alle har forståelse for, at det også er nødvendigt. Jeg havde ellers glædet mig til at komme med den gode nyhed, at vi også har imødekommet Roskilde Kommunes ønske om, at klager over ekspropriering skulle med i loven, så heller ikke disse klager får opsættende virkning for byggeriet, siger Mette Gjerskov

Mette Gjerskov er dog sikker på, at loven fortsat har højeste prioritet, når Folketinget - formentlig lige efter påske - skal tage stilling til, i hvilken rækkefølge de udskudte love skal vedtages. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Miljø

20170831-133307-L-1920x1278we

Nu har 75 procent af borgerne på Frederiksberg igen rent drikkevand

20180704-121453-A-1920x1263we

Se kortet: Nogle Frederiksberg-borgere kan igen drikke vandet

lea wermelin

playMinister går ind i sag om affalds-koks i kommuner: - Kan gå ud over borgerne

60_percent

playNy affaldssortering forsinket i næsten alle Lorry-kommuner

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere