Corona: RUC sender advarsel rundt til studerende

Universitetet er det første, der skriver en mail ud til deres medarbejdere og studerende om virussen.

Det første tilfælde af coronavirus har netop ramt Danmark, men allerede onsdag aften har ledelsen på Roskilde Universitet sendt en mail ud til de mange internationale og danske studerende, der går på universitetet.

I mailen skriver ledelsen af universitetet, at de så småt er begyndt at ruste sig mod virussen, hvor de samtidig skriver, hvordan man skal forholde sig til den.

-  Vi har simpelthen valgt det, som sådan en rettidig omhu, fordi vi fik at vide, at der var mange, som der gik og talte om det, og hvad ville der egentlig ske, hvis det var RUC? Og om der var noget, som de skulle være opmærksomme på. Derfor valgte vi at sende den her mail ud i går, som siger, at der ikke er grund til særlige initiativer for nuværende, men hvis man skal ud og rejse, så følg med i rejsevejledningen, som der står i mailen. Og hvis der er nogle, der bliver smittet, så vil vi gerne vide det, så vi i så fald kan træffe foranstaltninger, fortæller Peter Lauritzen, der er Universitetsdirektør til TV 2 Lorry.  

Ledelsen opfordrer altså alle de studerende og medarbejdere til at følge Udenrigsministeriets rejsevejledninger, hvis man skal ud på udlandsrejser. Samtidig skriver universitetet, at de studerende og medarbejderne skal have ekstra god håndhygiejne og gøre rigeligt brug af håndsprit.

Roskilde Universitet har mange studerende og medarbejdere, der færdes rundt omkring i Danmark, men også internationalt da der er mange udvekslingsstuderende.

Peter Lauritzen fortæller, at de på universitet følger tæt med i corona-udviklingen, men lige nu er der ikke noget dramatisk i det.

Her er brevet:

- Men for at understrege det har vi ingen indikationer om, at der er nogle på RUC, som er smittet. Det er kun, fordi vi ville melde ud med rettidig omhu og tænker i hvad der skulle ske, hvis vi blev ramt, fortæller han.   

I mailen er der sendt et nummer ud til vicedirektøren for Økonomi og Campus, Stig Plougmand, hvis man selv har mistanke om at være blevet smittet, eller hvis man er bekymret for ens medstuderende eller kollegaer.

Ledelsen på universitet har etableret et lille beredskab og en intern beredskabsgruppe, hvis nu corona skulle udvikle sig på universitetet. 

- Der er ikke noget dramatisk i, at vi har lavet et lille beredskab, det gør vi egentlig i sådanne situationer, så vi ved, hvem der skal ringe til hvem, fortæller Peter Lauritzen.

Peter Lauritzen fortæller, at deres beslutning om at etablere et beredskab ikke har noget at gøre med den coronaramte på Roskilde Sygehus.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

20170831-133307-L-1920x1278we

Se kortet: Her er der igen rent vand i hanen til over 52.000 borgere

ipiccy_image

playKan hjemmearbejdet mærkes i skuldre og led? Her er fire øvelser fra fysioterapeuten

20200413-165258-A-1920x1281we

Udskudte operationer i hovedstaden skal afvikles inden sommer

20171010-125558-L-1920x1281we

Forureningskilde fundet på Frederiksberg - nu ledes der efter endnu en

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere