Caroline købte falsk festivalbillet: Sådan undgår du at blive snydt

Hvert år køber op til 100 personer falske billetter til Roskilde Festival til flere tusinde kroner. Her kan du læse festivalens og politiets gode råd, så du undgår at blive snydt i kampen om festivalsbiletterne.

I den ideelle verden var 20-årige Caroline Vargas løbet ind på Roskilde Festival sammen med tusindvis af andre gæster, da festivalspladsen åbnede søndag eftermiddag.

I stedet blev hun snydt i sidste øjeblik.

- Min veninde og jeg ville derned, og hun havde lige fået taget hendes vagter, og alt havde lysnet sig, så vi kunne komme afsted. Så det var pisseirriterende, for vi havde glædet os mega meget, siger Caroline Vargas. 

Sammen med en veninde havde hun i sidste øjeblik fået idéen om at tage en tur på Roskilde.

Problemet var bare, at de manglede billetter, og alt var udsolgt på festivalens officielle hjemmeside.

- Jeg søger på Tradono, Trendsales, på Marketplace, på Den Blå Avis og skriver til nogle forskellige venner, om de kender nogle, fortæller Caroline Vargas. 

Snydt for flere tusinde kroner

Caroline Vargas kommer i kontakt med en sælger på Marketplace, der er en handelstjeneste mellem private mennesker på Facebook.

Sammen aftaler hun med sælgeren, at prisen på de to billetter tilsammen skal være 3800 kroner.

Men da hun sammen veninden står i køen på Roskilde Festival og har overført pengene via MobilePay, dukker der aldrig nogle billetter op.

- Man føler sig mere end dum. Der var mange gange, hvor vi kom i tvivl, om vi rent faktisk ville få billetterne, men man er bare så ivrig og vil gerne ned til sine venner, siger Caroline Vargas. 

Hvis du er blevet snydt

  • Anmeld det til politiet, der efterfølgende vil forsøge at efterforske sagen.
  • Hvis du stadig vil til Roskilde Festival, kan du prøve at få en frivilligtjans. Der er stadig pladser, der skal besættes. 

Hos Midt- og Vestsjællands Politi er man opmærksom på svindelen med falske billetter, som er størst, når Roskilde Festival er udsolgt.

Ifølge Politiet er det bedste råd, at man sikrer sig så mange oplysninger som muligt, hvis man ikke kan få billet gennem de officielle sider.

- Hvis man alligevel skulle vove sig ud i at købe billetten privat, er det godt at sikre sig identiteten på den, man køber den af. Desuden skal navnet på personen stå på billetten, siger kommunikationsmedarbejder Charlotte Tornquist. 

Kampagne mindsker problemet

Fra arrangøren selv lyder det, at omfanget af falske billetter i det store hele er begrænset, og de forventer også et dyk i antallet af sager i år.

Sammen med Kulturministeriet, billetsider og andre festivaler har Roskilde Festival tidligere lanceret kampagnen 'billetblind' med fokus at stoppe ulovligt billetsalg.

- Det handler om at gå til det officiele websted, den officielle billetleverandør, og i det hele taget være opmærksom på, hvad man er i gang med at købe til, siger Mads Mikkelsen, kommunikationschef for Roskilde Festival.

I Slangerup ærgrer Caroline Vargas sig over, at hun hoppede i fælden.

- Jeg forstår ikke, at man kan være så tarvelig. Det er tydeligvis ikke første gang, han har lavet det nummer, siger hun. 

Selvom karmaen måske ikke rammer svindleren i denne omgang, så ender historien lykkeligt for Caroline selv.

- Nu har vi skrevet med nogle, som har tilbudt os frivilligt arbejde dernede, så vi tager til Roskilde på mandag, slutter Caroline Vargas.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik