Brystkræftpatienter til Roskilde i stedet for Riget

Fra sommeren 2015 vil endnu en gruppe patienter fra Region Sjælland blive behandlet i egen region i stedet for at komme til behandling i Hovedstaden.

Denne gang er der tale om brystkræftpatienter, der har nogle særlige problemstillinger, som gør, at man ikke kan operere dem på mammakirurgisk afdeling i Ringsted. - Vi kommer til at hjemtage patienter fra Riget. Det er patienter, som eksempelvis også lider af andre sygdomme, eller som ikke er egnet til at blive opereret i Ringsted, fordi man kun har et fem-dages afsnit. Det vil sige, at der bliver lukket ned i weekenden, fortæller Steen Matzen.

Han er ledende overlæge for Plastikkirurgisk Afdeling på Roskilde Sygehus, som siden nytår også har bestået af Mammakirurgisk Afdeling på Ringsted Sygehus.

Sammenlægningen er sket som led i udviklingen og brugen af plastikkirurgi i forbindelse med mammakirurgi, hvor man samtidig med, at man fjerner kræftknuden, retter op på brystet eller brysterne ved hjælp af plastikkirurgi, så de ser pæne ud.

- Vi er i dag stadig på to matrikler, men sender læger den ene og den anden vej, alt efter hvad der er behov for til operationerne. De store indgreb, der kræver et større beredskab og længere indlæggelsestid, foretager vi i Roskilde, fordi vi her har syv-dages-afsnit. Det er eksempelvis, hvis hele brystet skal fjernes og rekonstrueres med det samme, siger Steen Matzen.

Det betyder også, at man kan tage sig af de mere komplicerede brystkræftpatienter.

- De bliver i dag sendt til Rigshospitalet, netop fordi der ikke er beredskab til at tage sig af dem i Ringsted. Det er der i Roskilde, forklarer Steen Matzen.

Han vurderer, at der er tale om en gruppe på 30 patienter årligt, regionen nu selv kan hjælpe.

- Og så vil der stadig være nogle få helt særlige tilfælde, der stadig vil komme til Riget, siger Steen Matzen.

Foreløbig er planen for den todelte plastikkirurgiske afdeling, at den skal samles, når det hele flytter ind på Køge Universitetssygehus om cirka fem år.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

20140629-134614-l-1920x1283we.jpg

playNy ”opsigtsvækkende” forskning fra Ballerup kan ændre akutberedskaber i hele verden

sengeløse

Kommune med færrest sygedage blandt sosu'er: "Borgere får en bedre hverdag"

60_percent

playFørstegangsfødende på Hvidovre Hospital skal alligevel ikke hjem efter 8 timer

Praktiserende læge Peder Reistad. Han er også formand for PLO-Hovedstaden.

playFlere patienter har fået adgang til en læge: "Det er en god nyhed"

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere