Brugsuddeler opsætter plexiglas ved kasserne: "Gør det for at beskytte mine ansatte"

Flere supermarkedskæder er på vej med løsninger, men i Kirke Såby ved Roskilde har brugsuddeler Vivianne Thaysen taget sagen i egen hånd og opsat plexiglas ved kasserne for at beskytte sine ansatte mod smittespredning.

I løbet af de kommende uger kan handlende i stort set samtlige danske supermarkeder forvente at blive betjent af en medarbejder bag et stort plexiglas.

De ansatte i supermarkederne er nogle af de få, der endnu ikke er blevet bedt om at blive hjemme, da der fortsat er brug for dem i disse tider for at få det mest basale til at løbe rundt i samfundet. 

Supermarkederne har allerede indført flere tiltag for at sikre sig bedst muligt mod unødvendig spredning af coronavirus blandt kunder og til de ansatte, og snart udfoldes næste tiltag med glas ved kasserne.

Men i Dagli'Brugsen i Kirke Såby ved Roskilde har man allerede taget sagen i egen hånd.

quote Forældrene til mine medarbejdere er jo også nervøse for, om deres børn bliver udsat for smitte, når de skal på arbejde hernede

Vivianne Thaysen, butikschef

- Jeg har været en tur i Bauhaus og købt plexiglas, som jeg fik hjælp til at sætte op ved kasserne for et par dage siden, fortæller brugsuddeler Vivianne Thaysen til TV 2 Lorry.

I Kirke Såby modtager man i løbet af ugen et lignende plexiglas fra Coop, der driver kæderne Kvickly, SuperBrugsen, Dagli'Brugsen, Irma og Fakta, men så længe kunne butikschefen ikke vente.

Nervøse forældre til unge medarbejdere

- Vi har sat plexiglaspladerne op for at passe på både vores medarbejdere og vores kunder. Så alle kan handle trygt. En af mine kollegaer havde set en lignende løsning et andet sted, og så skyndte vi os bare om at få det sat op, siger Vivianne Thaysen.

 

Tiltaget er også gjort særligt med hensyn til butikkens unge medarbejdere.

- Forældrene til mine medarbejdere er jo også nervøse for, om deres børn bliver udsat for smitte, når de skal på arbejde hernede. Ansatte i supermarkederne er jo nogle af dem, der udover sygeplejersker, har mest travlt for tiden. Så det er for at sende et signal om, at vi gerne vil gøre noget for de ansattes sikkerhed.

- Og så selvfølgelig også for, at vi rent faktisk har nogle ansatte, der ikke bliver syge. Vi har brug for, at de ansatte er raske, så de kan komme på arbejde, siger hun.

Heldigvis er det nye initiativ også ifølge brugsuddeleren i Kirke Såby noget, som kunderne sætter stor pris på.