Brand i nybygget skandale-svømmehal

Fredag udbrød der brand i det nybyggede Roskilde Badet.

Fredag eftermiddag måtte  politi-, brand- og redningskøretøjer rykke ud til en brand i Roskildes nye svømmehal. 

Branden, der blev anmeldt klokken 14.36, er nu inddæmmet og forude venter der en efterslukning. Ingen personer er kommet til skade i branden. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til TV 2 Lorry.

Branden er formentlig opstået på grund af afbrænding. Det oplyser Roskilde Brandvæsen til sn.dk.

- Det brændte på indersiden mellem stålplader og selve bygningen, så vi måtte skære igennem tagpladerne og skyde vand og skum ind, fortæller indsatsleder Henrik Sass.

Skandaleramt projekt

Det er langt fra første gang, at svømmehallen trækker trælse overskrifter. Allerede inden dørene blev åbnet, gik det galt.

Hvad der skulle have været en topmoderne svømmehal med en økonomisk ramme på 110 millioner kroner og en åbningsdato i starten af 2019, udviklede sig i stedet til et løbsk byggeprojekt og et økonomisk nakkedrag til Roskilde Kommune.

Det betød, at man lavede en uvildig evaluering af byggeriet af Roskilde Badet. Rapporten udkom i slutningen af august 2021, og her lød konklusionen: "Et klassisk eksempel på et projekt, hvor alt der kunne gå galt, gik galt".

Svømmehallen endte i sidste ende med at koste 223,8 millioner kroner og blev først åbnet i juni 2021.

Dengang erkendte Roskildes borgmester, Tomas Breddam (S), at projektet langt fra havde kørt optimalt.

- Jeg overtog rollen som borgmester for to år siden og det første halve år, sagde jeg ikke ordet svømmehal, fordi jeg hele tiden arbejdede på de indre linjer på at få lagt en plan, som kunne holde, sagde han til TV 2 Lorry.

Forstå sagen om Roskilde Badet