Børnelokker i varevogn og med hockey-maske greb ud efter 10-årig

Endnu en gang har en mand i en varevogn passet børn op. Denne gang bar en mand en maske, mens han greb ud efter en 10-årig dreng.

Opdatering: Midt- og Vestsjællands Politi meddeler, at man tirsdag middag har anholdt en mistænkt i sagen. Han skal nu fremstilles i grundlovsforhør.

Ti gange i løbet af de seneste fire måneder har en mand i en varevogn henvendt sig til børn I Jyllinge, Hvalsø og Kirke-Hyllinge.

Vi anser denne hændelse for at være mere alvorlig end de andre

Carsten Andersen, kommunikationsansvarlig for Midt- og Vestsjællands Politi

Mandag fik Midt- og Vestsjællands Politi yderligere to anmeldelser. Den ene var mere alvorlig end de tidligere:

En 10-årig dreng gik hjem ad Parkvej i Viby Sjælland klokken 18.05 mandag, da en hvid kassebil kørte op på siden af ham, oplyser politiet. 

Ved tidligere lejligheder har manden i varevognen nøjes med at tale til børnene, men i dette tilfælde greb føreren af bilen ud after den 10-årige og forsøgte at hive ham ind i bilen.

Læs også Mistænkt for børnelokkeri er blevet varetægtsfængslet

Drengen skreg og slog fra sig, hvorefter han kom fri og løb hjem til sin familie, der straks tilkaldte politiet.

Politiet forsøgte at finde frem til bilen uden held.

- Vi anser denne hændelse for at være mere alvorlig end de andre. Det her er den eneste sag, hvor der har været konkret fysisk kontakt. Tidligere har parterne kun talt sammen, og så har ungerne kommet væk, siger kommunikationsansvarlig ved Midt- og Vestsjællands Politi, Carsen Andersen.

Sådan beskrives manden:

  • Mørkhudet mand, cirka 175 cm høj, almindelig af bygning, mørkt brunt glat hår, iført sort jakke, sorte bukser med lommer på siden, sorte læderhandsker og sorte sko.
  • Han havde en hvid hockeymaske på.
  • Bilen beskrives som muligt en Renault Kangaroo eller ”transporter” muligvis med udenlandske nummerplader og to sorte streger på siden af bilen.

Læs også Børnelokker med varevogn i Hvalsø: "Vi ved ikke, om det er den samme som i Jyllinge"

 En varevogn ikke langt derfra

Kort efter, nemlig klokken 18.55, fik politiet en anmeldelse fra Lille-Skensved godt ni kilometer derfra.

Her kørte en ældre Renault varebil uden reklamer på siden forbi en 11-årig dreng, der gik på Uglevænget.

Bilen kørte langsomt forbi drengen, og føreren, der var alene i bilen, kiggede sig omkring. Han foretog sig ikke yderligere. 

Vi prøver at samle puslespillet, og forhåbentligt får vi brikkerne til at passe sammen, så vi kan lade fælden klappe over gerningsmanden.

Carsten Andersen, kommunikationsansvarlig for Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet ved ikke, om der er sammenhæng mellem de to hændelser, men de indgår i efterforskningen af lignende sager fra Jyllinge, Hvalsø og Kirke-Hyllinge.

- Det er påfaldende, at de to sager er så tæt på hinanden både i tid og stand. Derudover så begge børn en Renault varevogn, så det er klart, at det tyder på, at der er en sammenhæng, siger Carsten Andersen.

Og netop den grundige beskrivelse af både bilen og manden adskiller også denne sag fra de tidligere: 

- Det grundige signalement gør det meget bedre for os, men vi skal huske på, at der er en usikkerhed i beskrivelserne, fordi de kommer fra børn, siger han.

- Vi prøver at samle puslespillet, og forhåbentligt får vi brikkerne til at passe sammen, så vi kan lade fælden klappe over gerningsmanden. Men vi ved jo stadig ikke, hvad mandens hensigter er, siger Carsten Andersen.

Læs også Børnelokker igen på spil i Jyllinge: Lokkede 12-årig med Pokémonkort

SÅDAN SKAL DU TALE MED DINE BØRN OM BØRNELOKKEREN

  • Fortæl dine børn, at hvis en fremmed henvender sig, skal de ikke tage imod slik eller takke ja til at få et lift. 
  • Fortæl dit barn, at han eller hun skal skynde sig væk fra stedet, hvis de møder en børnelokker, og derefter skal de hurtigt finde en voksen, der så kan tilkalde politiet.
  • Tal med dit barn uden at skræmme det. Barnet skal stadig turde færdes på offentlige steder. Der er ikke sket noget kriminelt, så man behøver ikke at gøre barnet bange.
(Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi)

Advarsel på Facebook-grupper

I Facebook-gruppen 4130 Viby Sjælland advarer den 10-årige drengs mor mod børnelokkeren: 

"ADVARSEL!!!!! Min søn på 10 er netop kommet hjem fra tennis, og han fortæller, at han på Parkvej blev overfaldet af en mand, som kom kørende i en hvid varebil. Manden steg ud af bilen og forsøgte at hive min søn ind i bilen. Han nåede dog at slå fra sig og løb så hurtigt som muligt hjem. Politiet er informeret og kommer for at høre nærmere. Jeg beder jer alle om at holde udkig efter denne hvide varebil! Og pas på jeres børn!", skriver hun.

I flere lokale Facebook-grupper har mødre og fædre advaret andre om deres børns oplevelser med en mand i en varevogn. 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik