Børnelokker får kommune og politi til at afholde borgermøde

Roskilde Kommune og Midt- og Vestsjællands Politi indkalder nu til borgermøde. Baggrunden er flere sager om børnelokkere, senest en episode i fredags hvor det gik ud over en 9-årig dreng.

01:51

Midt- og Vestsjællands politi har de seneste måneder fået flere anmeldelser om børn i Roskildeområdet, der bliver kontaktet af fremmede mænd.  Senest en episode i fredags, hvor en bare 9-årrig dreng blev antastet af en fremmed mand på Jyllinge Skoles legeplads.

Forældrene er bekymrede, fordi der sker det her

Holger Bloch Olsen, skolechef i Roskilde Kommune

Det er første gang, at der er en episode på en af skolernes område. 

- Anmeldelsen går på at der er en dreng på ni år, hvor der er en voksen mand der kontakter ham, og tager fat i hans arm og spørger om han vil se nogle hundehvalpe.  Drengen vrister sig løs og løber væk, fortæller skolechef, Holger Bloch Olsen fra Roskilde Kommune.

Læs også Børnelokker på fri fod: Skoler indsætter gårdvagter

Allerede i dag har har Jyllinge Skole og tre andre skoler i Roskildeområdet indført ekstra gårdvagter. Og sammen med politiet indkalder kommunen nu til borgermøde på skolen næste mandag.  

Det sker for at forældre - og borgere iøvrigt - kan få lejlighed til at snakke med kommunen og politiet, og stille spørgsmål om, hvordan de skal forholde sig til situationen. For forældrene er nervøse.

- Forældrene er bekymrede, fordi der sker det her, med at der kommer en mand ind på skolens område og tager fat i et barn, så vækker det stor bekymring, siger skolechefen.

Læs også Børnelokker i Jyllinge: Sådan skal du tale med dit barn

Midt- og Vestsjællands politi bakker op om skolernes foranstaltninger, og siger til at de på borgermødet vil forsøge at berolige de nervøse forældre. 

Politiet skal nu videoafhøre den 9-årrige dreng, for at få et bedre signalement af gerningsmanden. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik