Borgmester: Staten skal betale akutpladser til borgerne - ikke kommunen

Det er slut med egenbetaling, når man får pleje og genoptræning efter en hospitalsindlæggelse. Men i Roskilde vil borgmesteren ikke betale. Hun mener i stedet, at Sundhedsministeren skal gribe til lommen.

Siden februars begyndelse har pleje og genoptræning efter en hospitalsindlæggelse været en gratis ydelse.

I finanslovsaftalen for 2019 er de såkaldte akutpladser nemlig gjort gratis for borgerne. Og det er godt, lyder det fra Roskilde Kommune.

Problemet er bare, at kommunen nu står med en ekstraregning for blandt andet mad, sengetøj og tøjvask, som blev selvfinansieret til akutpladserne tidligere.

I alt løber regningen i Roskilde op på 1,5 millioner kroner årligt. Men de penge skal findes på andre områder, hvis ikke de kommer fra regeringen i forbindelse med midtvejsreguleringen - og det vil Roskilde Kommune ikke.

quote Nu skal vi bare have styr på finansieringen.

Joy Mogensen, borgmester i Roskilde, Soc.dem.

- Jeg er enig med ministeren i, at det skal være gratis for borgere at komme på et ophold med den støtte, de har behov for, når de bliver udskrevet fra hospitalet, siger borgmester Joy Mogensen fra Socialdemokratiet i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Nu skal vi bare have styr på finansieringen. Derfor har jeg i samarbejde med Sundheds- og Omsorgsudvalget skrevet til ministeren for at sikre, at kommunen bliver kompenseret for den manglende indtægt, så den nye ordning ikke vil betyde serviceforringelser for andre borgere.

Gratis kommunale akutpladser koster i kommunekassen

Regeringen og Dansk Folkeparti besluttede at sætte et stop for egenbetaling på de kommunale akutpladser med finanslovsaftalen 2019.

Men det er dyrt for kommunebudgettet, lyder det fra Morten Gjerskov.

quote Det er et stort fremskridt, at egenbetalingen på akutpladser er fjernet.

Morten Gjerskov, fmd. Sundheds- og Omsorgsudvalget Roskilde, Soc.dem.

Han er formand i Sundsheds- og Omsorgsudvalget i Roskilde, og deler borgmesterens holdning til, at den ekstra udgift ikke skal ramme borgerne andre steder.

- Det er et stort fremskridt at egenbetalingen på akutpladser er fjernet. Nu skal vi i samarbejde med ministeren sørge for, at ekstraudgiften ikke kommer til at betyde ringere pleje for vores borgere, siger Morten Gjerskov. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

e688273b-7a68-4555-9378-e2867f73362f-w_960

Kommune vinder pris for at opspore børn i mistrivsel

child drinks

playAlexanders idé slukker tørst i flygtningelejr: Vil sælge en halv million i 2021

20140629-134614-l-1920x1283we.jpg

playNy ”opsigtsvækkende” forskning fra Ballerup kan ændre akutberedskaber i hele verden

sengeløse

Kommune med færrest sygedage blandt sosu'er: "Borgere får en bedre hverdag"

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere