Bøderegn i flere byer: På én vej klappede fælden 366 gange

Midt- og Vestsjællands Politis færdselsafdeling havde en rygende travl tirsdag.  

Færdselsloven blev overtrådt et utal af gange, da Midt- og Vestsjællands Politi tirsdag var ude for at måle bilisters hastighed på en række udvalgte strækninger i politikredsen.

Særligt i Roskilde blev der trådt alt for hårdt på speederen.

Her blev 366 ud af 2.933 målte køretøjer blitzet i en 50 km/t-zone på Køgevej, fremgår det af politikredsens døgnrapport.

Det svarer til, at mere end hver tiende bil på strækningen i den pågældende periode kørte for stærkt.

Der blev i alt målt 47 biler, som kørte så hurtigt, at det udløser et klip.

Fem bilister kørte mere end 60 procent for hurtigt, og de kan derfor forvente en betinget frakendelse af førerretten.

- Der er alt for mange bilister, som kører alt for stærkt for tiden. Det hænger formentlig sammen med, at der på grund af coronakrisen ikke er nær så mange biler på vejene, som der plejer at være, siger Lars Gallas, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Artiklen fortsætter under billedet.

366 bilister blev blitzet her på Køgevej ud for Rønøs Alle mellem klokken 05.42 og 12.25.
366 bilister blev blitzet her på Køgevej ud for Rønøs Alle mellem klokken 05.42 og 12.25.
Foto: Google - street view

145 fartbøder i Greve

Udover Roskilde var politiet også til stede i Solrød, Greve og Køge.

På Greve Landevej var politiets ATK-vogn (Automatiske Trafik Kontrol, red.) opstillet i tidsrummet mellem klokken 13.10-20.04.

I alt passerede 1.357 biler, hvoraf 145 bilister kørte for hurtigt. To bilister kørte vanvittigt stærkt.

En måling lød på 145 km/t og en anden på 100 km/t i byzonen, hvor 50 km/t er tilladt. De kan begge se frem til en ubetinget frakendelse af førerretten og en stor bøde. Derudover kørte 18 bilister til et klip ved dagens måling.

På vej til kontrolstederne fra færdselsafdelingen i Hundige foretog politiet tre målinger med videobilen på Køge Bugt Motorvejen.

To bilister kørte både for stærkt og gav ikke tegn ved vognbaneskift. De kan se frem til bøder på henholdsvis 3.500 kroner og 5.000 kroner.

0,1 km/t fra en betinget frakendelse

En bilist blev målt til at køre 159,9 km/t, hvor det er tilladt at køre 110 km/t. Det var 0,1 km/t fra en betinget frakendelse, så han ”slap” derfor med en bøde på 4.500 kr og et klip. 

I Solrød blev der ud på eftermiddagen skrevet 40 hastighedssager, som medførte 9 klip og én betinget frakendelse af førerretten.

I Køge kommune blev 35 bilister sigtet for at køre for hurtigt, hvilket medførte 10 klip og én, sag som medfører betinget frakendelse. I begge kommuner kørte en bilist uden førerret, og en bilist blev i Køge sigtet for at køre i frakendelsestiden.

Bilist på kokain kørte rundt med sin datter

Det var ikke kun fartsyndere, som politiet fangede under tirsdagens fartkontrol. Døgnrapporten tæller således også et par enkelte sager med bilister, der kørte påvirket i bil, og i den ene tilfælde var der sågar et barn med i bilen. 

Der var tale om en 27-årig mand fra København, som kørte i narkopåvirket tilstand og blev standset af politiet på Dalbyvej i Lille-Skensved.

Narkometeret viste, at han havde indtaget kokain, så han blev anholdt, sigtet og fik udtaget en blodprøve. Manden havde sin mindreårige datter med i bilen, så de sociale myndigheder bliver underrettet om sagen.

Spritbilist med stort pengebundt  

Under fartkontrol på Køge Bugt motorvejen kl. 17.39 stod betjentene og målte fra Egedes vej, da vagtcentralen efterlyste en Volvo, som manglede den forreste nummerplade og som ifølge vidner kørte usikkert. Kort efter passerede Volvoen betjentene og kørte ned på motorvejen.

Betjentene reagerede prompte, satte efter og fik den standset kort efter. Bag rattet sad en 48-årig mand fra Slagelse. Det viste sig, at manden var frakendt førerretten og var kraftig påvirket af spiritus, hvilket en udåndingsprøve bekræftede.

Manden blev anholdt, sigtet for spirituskørsel og taget med til en blodprøveudtagelse. I forbindelse med at den anholdte mand skulle have sine ting fra bilen, fandt betjente et femcifret kontantbeløb og 94 gram hash.

Manden blev derfor sigtet for narkobesiddelse og hashen beslaglagt. Den uheldige mand skyldte mange penge til Skat, og de fundne kontanter blev derfor beslaglagt til at afdrage denne gæld.

Den 48-årige accepterede beslaglæggelsen.

Sigtet for spritkørsel tidligere på dagen

Under sagsbehandlingen viste det sig at selv samme mand, tidligere på dagen, var standset og sigtet for både spiritus og narkopåvirket kørsel på Fyn.

Han blev løsladt efter blodprøveudtagelsen og kan forvente af få sine sager afgjort samtidig, når resultatet af blodprøverne kommer.

Gårsdagens fartkontrol sker som led i en målrettet indsats mod hastighedsovertrædelser i samtlige af landets politikredse hele ugen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

625680-311

playMand knivsåret efter slagsmål med flere personer

20210108-223028-7-1920x1279we (2)

25-årig fængslet for at overfalde sin ekskæreste og stjæle hendes bil

20210329-100738-L-1920x1280we

To unge mænd dømt i sag om voldtægt, gaderøveri og otte overfald

Helsinge

Politi efterlyser 27-årig i grov voldssag

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere