Birgitta testamenterede sin arv til almene boliger- familier får tur i sommerland

En tidligere beboer i Æblehaven i Roskilde har testamenteret sin arv til området. Nu skal den bruges på hygge for både unge og gamle.

Der er lagkage og live-musik på menuen. Søndag var nemlig en helt særlig dag i det almene boligbyggeri Æblehaven i Roskilde.

- Hun har i dag fået sit ønske opfyldt, kan man sige, siger Pia Mikkelsen, der har kendt den nu afdøde beboer Birgitta i 30 år.

For selvom Birgitta ikke er hos os længere, hun gik bort i marts sidste år, så bliver dagen i dag dedikeret til hende.

quote Hun var et livsstykke. Hun var glad for alt, og en der klarede sig selv.

Pia Mikkelsen, veninde gennem 30 år

Det skyldes, at Birgitta har valgt, at hendes arv skal gå til Æblehaven, så dens beboere kan få en hyggelig tid. Det bliver i dag markeret med kage og kaffe.

- Jeg tror virkelig, det har betydet meget for hende. Hun har haft sit andet liv her. Hun har haft frihed, og hun har kunne gøre, som hun ville, fortæller veninden.

Birgitta var da også en ganske særlig kvinde. 

- Hun var et livsstykke. Hun var glad for alt, og en der klarede sig selv. Hun var lidt stædig. Når hun havde sagt, hun kunne, så kunne hun også, fortæller Pia Mikkelsen, der også selv bor i Æblehaven. 

Pengene fra arven bliver brugt på kagehygge søndag, og i næste weekend skal Æblehavens børnefamilier i sommerland.

- Jeg er meget beæret over, at vi har fået arven. Så kan vi gøre nogle ting, siger Pia Mikkelsen. 

Birgitta ville have fyldt 72 år, hvis hun ikke var gået bort, og beboerne i Æblehaven planlægger at minde og fejre hende hvert år omkring hendes fødselsdag fremover.