Bilist forsøgte at køre fra politiet - endte med stor bunke sigtelser

Da en politipatrulje forsøgte at stoppe en bilist, valgte bilisten at speede op i stedet for at standse. NU er han sigtet for flere forseelser.

Arkivfoto. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Torsdag aften ved 21.30-tiden forsøgte en mand fra Roskilde at køre fra en af politiets patruljer i Lejre, som ville standse bilen for at lave en rutinemæssig kontrol.

Føreren af bilen havde dog ikke til hensigt at standse, men satte i stedet farten op og kørte i retning mod Roskilde.

Læs også Politiet efterlyste voldsmand: Nu har han meldt sig selv

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi kørte bilen med en hastighed væsentligt over det tilladte, og undervejs valgte bilens fører blandt andet at køre venstre om et helleanlæg.

Patruljen fortsatte efter bilen, som var drejet af nogle gange for at ryste politiet af sig. Det lykkedes til sidste at få bilen standset på Orehøjvej, hvor føreren blev anholdt kl. 21.42 uden større dramatik.

Sigtet for flere forseelser

Føreren af bilen viste sig at være en 59-årig mand uden fast bopæl. Manden var efterlyst af politiet til konstatering af sin bopæl, og politiet fik afklaret, at han havde en opholdsadresse i Roskilde.

Bilen var ikke indregistreret og ikke forsikret. Den nummerplade, som sad på bilen, var efterlyst, idet den var blevet stjålet fra en bil, som holdt parkeret i Ishøj i november måned.

Desuden var den 59-årige i besiddelse af 0,31 gram amfetamin og en peberspray og blev derfor sigtet for at være i besiddelse af de ulovlige genstande. Dertil er han blevet sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger om at standse, for kørsel med for høj hastighed, køre venstre om et helleanlæg, uden sele og i en bil som ikke var indregistreret og forsikret. Han blev desuden sigtet for tyveri af nummerplader.

Læs også Politiet på jagt efter pushere ved skoler i Gribskov

Den 59-årige blev taget med til politistationen til afhøring og sagsbehandling. Anklagemyndigheden vurderede sagen om den uforsvarlige kørsel nøje, men fandt ikke grundlag for øjeblikkelig beslaglæggelse af bilen.

Den anholdte blev løsladt, men kan forvente at høre mere fra politiet i den meget omfattende sag.

Der skete ingen uheld under den farlige kørsel.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik