Beboerne bekymrede over udsigten til nye naboer

Psykisk syge mennesker fra bostedet Lindegården i Roskilde, skal måske flyttes til Viby Sjælland. Det bekymrer beboerne i byen.

Roskilde Kommune brygger lige nu på, om der skal bygges en døgninstitution i Viby Sjælland for i alt cirka 70 psykisk syge borgere, hvoraf flere af dem kommer fra Lindegården.

For tre år siden blev en medarbejder på Lindegården knivdræbt af en mandlig beboer, og mange af beboerne i Viby Sjælland er derfor usikre på, hvad det vil medføre, hvis et stort antal psykiske syge flyttes til byen.

- Vi er bekymrede for, om der nu kommer pushere her til. Vi hører jo, de har misbrugsproblemer, og så skal de jo have penge til hash og lignende, og hvor skaffer de dem, siger Kirsten Thousing, der er en af byens knap 5.000 indbyggere, til TV 2 Lorry.

Andre beboere siger, at de er især er utrygge ved, at døgninstitutionen kommer til at ligge tæt på den lokale skole, daginstitutioner og klubtilbud til byens børn.

Bekymret på børnenes vegne

- Jeg kan da godt være lidt bekymret på mine små børns vegne, for når de vokser op, og institutionen er bygget, så er de jo i den følsomme alder, hvor man godt kan være letpåvirkelig over mange ting, siger Lise Bjerg, der også bor i byen.

Sammen med en gruppe af byens borgere mødtes hun onsdag med Roskildes borgmester Joy Mogensen (Soc.dem) for at diskutere byggeplanerne.

Det er borgere fra Københavns Kommune, som bor på Lindegården. Og det er også Københavns Kommune, der gerne vil opføre den nye døgninstitution.

Men ifølge Joy Mogensen er der endnu ikke nogen fastlagt plan.

- Jeg kan godt forstå, at man bliver utrolig frustreret, når man hører, at der måske sker noget, og der er nogen, der sidder og forhandler et eller sted. Og der så ikke kommer nogle nyheder.

- Det er ikke fordi, der er nogen, der prøver at holde noget tilbage. Det er mere fordi, vi ikke er nået frem til noget resultat, siger hun.

Skal forbedre forholdene

Den nye opdeling af beboerne på Lindegården skulle gerne være med til at forbedre forholdene for beboere og medarbejdere på bostedet. Det er samtidig meningen, at opdelingen skal tage hensyn til naboerne, siger Roskildes borgmester.

- Det er faktisk det, som Københavns Kommune nu er ved at prøve at skabe bedre forhold omkring både for beboerne og medarbejderne på Lindegården. Men det skal selvfølgelig også gælde for deres naboer, siger Joy Mogensen.

Hun har nu lovet borgerne i Viby Sjælland et møde på søndag, hvor de kan høre nærmere om planerne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere