Beboer skaber utryghed på kollegie: "Vi overvejer at flytte"

Beboerne på kollegiet Spritfabrikken i Roskilde er frustrerede over en beboer, der støjer og plager i opgangen. Nu griber kommunen ind - men kan først gøre noget om et år.

De unge studerende beboere på kollegiet Spritfabrikken i Roskilde er frustrede og utrygge.

Problemerne blandt kollegiets beboere er opstået efter kommunen har anvist en beboer til et værelse i kollegiet. Den anviste beboer støjer på alle tider af døgnet og skaber utryghed blandt de unge mennesker.

quote Han har smadret sit vindue ved at kaste noget ud af det

Beboer i Spritfabrikken

- Han har smadret sit vindue ved at kaste noget ud af det, fortæller en beboer fra Spritfabrikken, der ikke ønsker at stå frem med navn. 

Han beretter også om støjgener, særligt om natten, hvor den anviste beboer får besøg af bekendte.

- De kommer og larmer på gangene, og det sker særligt om natten fra omkring midnatstid, siger beboeren.

Selv er han ikke bekendt med den anviste beboers baggrund, men ved fra andre, at han er blevet placeret der af kommunen.

- Nogle af boligerne er reserveret til folk, der er udsatte, siger han og tilføjer:

- Men jeg har meget svært ved at tro, at han skulle være studerende.

quote Jeg bor her sammen med min kæreste, og vi overvejer at flytte

Beboer i Spritfabrikken

Beboeren siger til TV 2 Lorry, at han i de tre år, han har boet der, ikke har oplevet noget lignende.

- Jeg bor her sammen med min kæreste, og vi overvejer at flytte. Det er vi ret ærgerlige over, for vi kan godt lide at bo her, siger beboeren og tilføjer:

- Jeg er begyndt at føle mig lidt utryg.

Og meget tyder på, at de når at flytte før den problematiske beboer rykker ud. 

Lang proces før problematisk beboer kan flyttes

Ifølge Roskilde Kommune kan den anviste beboer nemlig ikke uden videre flyttes til en anden bopæl. 

- Sagen er sådan, at kommunen er forpligtet til at finde boliger til folk, der ikke har taget over hovedet. Vi har anvisningsret til omkring 25 procent af boligerne, der bliver fordelt gennem en akutventeliste, siger Bent Jørgensen, V., der er formand i kommunens Beskæftigelses- og Socialudvalg.

Kommunens akutventeliste rummer en meget blandet borgerskare, men oftest sker en ny boliganvisning for at finde en mindre og billigere bolig til borgeren.

quote Der arbejdes på højtryk på at få vedkommende væk fra matriklen

Bent Jørgensen, V., Fmd. Beskæftigelses- og Socialudvalget i Roskilde Kommune

- I Roskilde er der rimeligt pres på små og billige boliger, og så kommer situationen her, hvor Boligselskabet Sjælland i Roskilde har nogle boliger på kollegiet Spritfabrikken, siger Bent Jørgensen og tilføjer:

- Normalt giver det ingen problemer, men denne her unge mand skaber store problemer på kollegiegangen.

Kommunen ønsker nu at flytte den problematiske beboer, men det er ikke så lige til.

- Vi vil selvfølgelig gerne have ham flyttet. Men han har rettigheder, som går under lejeloven - og derfor er det svært. Vi (kommunen, red.) har startet en udsættelsessag på det. Hvis det ikke kan ske ad frivilighedens vej, så må vi gå rettens vej, siger formanden.

Rettens vej går gennem fogedretten, og derfor vil det tage tid, at få beboeren ud. Her er ventetiden normalt tre til seks måneder, men i Roskildes fogedret er der eftersigende ventetid, hvilket kan forsinke processen yderligere.

quote Det er bare ikke godt nok det, der er sket her

Bent Jørgensen, V., Fmd. Beskæftigelses- og Socialudvalget i Roskilde Kommune

- Der arbejdes på højtryk på at få vedkommende væk fra matriklen. Det er bare ikke godt nok det, der er sket her, siger Bent Jørgensen og uddyber:

- Jeg vil nødigt have, at det her sker igen. Når kommunen anviser til en bolig, skal det ikke være til gene og bekymring for andre borgere.

Han mindes ikke, at Roskilde har haft en sag af tilsvarende karakter, hvor matchet mellem bolig og lejer har været så dårligt. 

Nye retningslinjer skal forhindre lignende situation

- Jeg har bedt om, at der snarest muligt bliver afholdt et møde mellem min forvaltning og boligselskabet sjælland, for at det her ikke kommer til at ske igen, siger Bent Jørgensen.

Mødet forventes afholdt i november, hvorefter de nye retningslinjer bliver udarbejdet hurtigst muligt, så forvaltningen undgår, at der opstår lignende situationer i fremtiden.

Kan man tage højde for de her situationer på forhånd?

- I kommunen kender vi borgerens baggrund og så videre, så det mener jeg godt, at vi kan. Fremadrettet skal der være helt klare procedurer omkring, hvordan man gør det her, for at vi undgår, at vi kommer i en lignende situation, siger formanden og fortsætter:

- Det er matchet mellem det boligområde, hvor der anvises til, og den viden, vi har, om den person, der skal anvises, som skal passe sammen.

Den anonyme borgers identitet er kendt af TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik