Ballade på Roskilde: Her er politiets sager

Foto: Jonas Vandall Ørtvig - Scanpix

Roskilde Festival er, som den oftest er, lyder meldingen fra politiet.

Når mange mennesker samles, så er der altid nogen, der ikke kan følge reglerne. Og når promillen stiger, så gør risikoen for forbrydelser ditto. 

Midt- og Vestsjællands Politi har da også haft deres sager at se til. 

To mænd på henholdsvis 18 år og 19 år blev mandag sigtet efter en anmeldelse om voldtægt af en 18-årig kvinde på Roskilde Festival, skrev Ritzau. 

Ligeledes blev en 49-årig mand fra Tyskland stoppet af to betjente, da han med et skjult kamera filmede unge, tissende piger. 

Læs også Anholdt på festival: Lavede skjulte optagelser af tissende kvinder

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser til TV 2 Lorry, at året i år er, som festivallen er oftest:

-  Overordnet set ligner Roskilde Festival sig selv. Der er ikke noget usædvanligt i den type sager, som vi har haft igår. De fleste mennesker er jo påvirkede. De drikker næppe postevand. Når man tænker på, hvor mange der er til stede, så sker der egentlig ganske lidt, oplyser kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard.

Døgnrapporten byder dog på lidt af hvert: 

Fra politiets døgnrapport mandag-tirsdag

Ordensbekendtgørelsen: 
Kl. 17.07 assisterede politiet festivalvagterne med at bortvise en 38-årig, spirituspåvirket mand fra Sønderborg, som var blevet truffet på festivalområdet uden et armbånd som bevis på legal adgang. Manden fik af Roskilde Festival pålagt en afgift for uberettiget ophold og blev bortvist. Dette var han utilfreds med og tilkendegav sin utilfredshed over for politiet ved at fremvise en såkaldt ”fuck-finger”. Dette medførte tillige en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, så han kan forvente at modtage en bøde ud over den pålagte festivalafgift, når han kommer hjem fra festivalen.

Kl. 19.13 meddelte sikkerhedsvagterne til politiet, at den 38-årige nu var tilbage ved festivalen og var aggressiv i sin adfærd. Politiet besluttede sig med baggrund i de tidligere hændelser med ham at frihedsberøve ham, så han kunne falde til ro og sove rusen ud i politiets detention. Kort efter midnat blev han løsladt fra opholdet hos politiet.

Ordensbekendtgørelsen: 
Kl. 17.15 sigtede politiet en 17-årig mand fra Karlslunde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han var sur på nogle andre festivaldeltagere og tissede op ad deres telt for at tilkendegive sin utilfredshed.

Blufærdighedskrænkelse:
Kl. 18.29 bemærkede politiet en mand, der opførte sig lidt unormalt og med interesse fulgte med, når kvinder satte sig afsides for at lade vandet. Politiet tog kontakt til manden, som var en 49-årig mand fra Tyskland. Politiet fandt ham i besiddelse af et skjult kamera, hvor ca. fire timers optagelser viste adskillige tissende kvinder på festivalens område. Tyskeren blev anholdt og sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om blufærdighedskrænkelse. Han er fortsat i politiets varetægt, idet anklagemyndigheden i dag tirsdag vil afgøre, hvorledes manden skal have afgjort sin sag, herunder om der er grundlag for fremstilling i grundlovsforhør.

Personer på jernbanen
Kl. 21.15 fik politiet en melding om, at personer gik på jernbanen mellem festivalpladsen og Holbækmotorvejen. BaneDanmark blev straks underrettet om anmeldelsen, og politiet gennemsøgte straks området – dog uden at finde nogen på jernbanesporene.

Kl. 23.14 fik politiet atter en melding om personer på jernbanesporet. Heller ikke denne gang fandt hverken politiet eller hjemmeværnet personer på sporet.

Trussel på livet
Kl. 03.35 anmeldte en af sikkerhedsvagter ved den ydre afspærring, at man havde afvist et køretøj, som blev ført af en mand. Han var blevet sur, da han blev afvist på grund af manglende adgangstegn til passage i bil, hvorefter han truede med at trække en pistol. Herefter kørte han hastigt fra stedet med høj hastighed. Sikkerhedspersonalet havde aflæst bilens nummerplade, således at politiet kunne opsøge bilejeren på dennes adresse i Holbæk-området. Bilen var blevet ført af en 21-årig mand fra Holbæk, som blev sigtet for trusler på liver over for sikkerhedsvagten ved festivalen på grund af sine udtalelser. Den 21-årige vil senere høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Kilde: Døgnrapporten, Midt- og Vestsjællands Politi