Baby smittet med mæslinger i Roskilde-området

Barnet har opholdt sig på børneafdelingen på Sjællands Universitetshospital i Roskilde, hvor det var indlagt.

Et 13 måneder gammelt barn er smittet med mæslinger omkring Roskilkde.

Det skriver Styrelsen for Patientsikkerhed fredag i en pressemeddelelse.

Barnet har opholdt sig på børneafdelingen på Sjællands Universitetshospital Roskilde, hvor det var indlagt. Hospitalet konstaterede efterfølgende, at barnet var smittet.

Styrelsen for Patientsikkerhed oplyser, at de er i tæt kontakt med hospitalet. Der er blevet taget kontakt til personer, som har opholdt sig på hospitalets børneafdeling fra den 12. marts klokken 21.30 til den 13. marts klokken 10.15.

- Så har man opholdt sig på hospitalet i Roskilde, og er man ikke blevet kontaktet vedrørende mæslinger, behøver man ikke være bekymret,  siger Jeppe Nørgaard Rasmussen, overlæge i Styrelsen for Patientsikkerhed, i pressemeddelelsen.

Ekspert opfordrer alle til at blive vaccineret for mæslinger.

Risikoen for at blive smittet er generelt lille, vurderer styrelse

Mæslinger er en meget smitsom sygdom, som både kan ramme børn og voksne. I sjældne tilfælde kan sygdommen give alvorlige komplikationer såsom lungebetændelse eller hjernebetændelse.

- Har man symptomer på mæslinger, og er man ikke vaccineret eller har haft sygdommen, skal man ringe til sin læge. Man skal ikke møde op uanmeldt, da mæslinger er meget smitsomt, og man dermed risikerer at smitte andre i venteværelset, siger overlæge Jeppe Nørgaard Rasmussen.

Hvis man ikke er vaccineret eller har haft sygdommen, kan man blive vaccineret i op til tre døgn, efter man er smittet, forklarer Jeppe Nørgaard Rasmussen.

- Man kan få behandling med antistoffer i op til seks døgn efter smittetidspunktet. Så har man været udsat for smitte indenfor 6 døgn, kan man få forebyggende behandling, der kan hindre, at man udvikler mæslinger, siger han.

For en uge siden blev der i Københavnsområdet konstateret et nyt tilfælde af mæslinger. Her var der tale om et 4-årigt barn. Barnet havde opholdt sig i en dagsinstitution og på akutmodtagelsen.

Trods de seneste tilfælde af mæslinger i Danmark ændrer Sundhedsstyrelsen ikke sine vaccinationsanbefalinger, da "risikoen for at blive smittet generelt er lille".

De fleste danskere er i dag vaccineret eller har haft mæslinger og er derfor immune.

Overblik over tilfælde af mæslinger:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sundhed

e688273b-7a68-4555-9378-e2867f73362f-w_960

Kommune vinder pris for at opspore børn i mistrivsel

child drinks

playAlexanders idé slukker tørst i flygtningelejr: Vil sælge en halv million i 2021

20140629-134614-l-1920x1283we.jpg

playNy ”opsigtsvækkende” forskning fra Ballerup kan ændre akutberedskaber i hele verden

sengeløse

Kommune med færrest sygedage blandt sosu'er: "Borgere får en bedre hverdag"

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere