Avisbude terroriserer borgere - får nattesøvnen spoleret af scootere

Flere borgere i Roskilde har udtrykt utilfredshed på en Facebook-gruppe over avisbudes tidlige arbejdstider.

Det er utilfredse borgere i Roskilde, der tidligt om morgenen bliver vækket af avisbude på scooter, når de skiftevis holder i tomgang og gasser op på deres rute.

Det går blandt andet ud over den 44-årige familiefar Thomas Harding Brix, der bor på en villavej i byen.

- Det har stået på i et par år. Seks dage om ugen bliver der leveret aviser til nogle på den villavej, jeg bor på, fortæller han til TV 2 Lorry.

I Facebook-gruppen ”Roskilde Hjælper Hinanden” har Thomas Harding Brix skrevet, at han bliver vækket tre til fire gange om ugen cirka klokken fire om natten. I samme opslag spørger han om andre oplever samme problem.

Og det er et enigt kommentarspor med 350 svar, der også oplever støjgener fra avisbudene tidligt om morgenen.

Det er firmaet Bladkompagniet, der står for den larmende omdeling, og dem har den 44-årige Roskilde-borger været i kontakt med siden sommeren 2018 for at få løst problemet.

- Jeg er blevet lovet tre til fire gange, at de vil gøre noget ved det, men intet er sket, forklarer Thomas Harding Brix, der til daglig arbejder som it-chef.

Overgår til el-scootere

TV 2 Lorry har været i mailkorrespondance med Bladkompagniets administrerende direktør, Jesper Nielsen. Heri skriver han, at de har modtaget et par henvendelser fra utilfredse borgere i Roskilde.

- Vi har skarpt fokus på udfordringen og deler ambitionen om at få skabt nattero. Men med den forsatte øgede distance imellem leveringerne, er mange omdelere overgået fra cykel til scootere, skriver han.

Det er disse el-scootere, Bladkompagniet er ved at indføre.
Det er disse el-scootere, Bladkompagniet er ved at indføre.
Foto: Bladkompagniet

For Thomas Harding Brix har larmen fra avisbudenes scootere ført til, at han ikke kan sove videre, efter han er blevet vækket klokken fire om natten.

- På min 200 meter lange vej ligger der 12 huse, hvor der bliver leveret aviser og reklamer til fem af husene. Det bliver jeg vækket af et par gange om ugen. Når jeg så er vågnet af det og lytter på leveringen et par minutter, så hører jeg også leveringen på de andre villaveje, forklarer it-chefen.

Jesper Nielsen skriver, at Bladkompagniet er i gang med en større omlægning af firmaets køretøjer, så de i stedet kører på el-scootere frem for benzindrevne scootere.

Ifølge direktøren skulle de nye køretøjer være lydløse. Men omlægningen vil dog først være fuldt ud implementeret i foråret 2020. 

Thomas Harding Brix’ tålmodighed er ved at slippe op, og han overvejer at investere i nye, lydisolerede vinduer, hvis larmen fra Bladkompagniets scootere ikke snart stopper.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Genåbning i Køge mandag d. 1. marts

Rød løber, blomster og tårer: Sådan foregik genåbningsfest i Køge

skibe københavn

Med Lynetteholm følger en farlig indsejling for store skibe og fritidssejlere

def_thumb,50_percent

playGodhavnsdreng vil donere sine erstatningspenge: - Det er penge til børnene

20210113-131730-5-1920x1280we

Kan tage flere dage: 100.000 borgere skal fortsat koge vandet

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere