Asylansøger truede Netto-ansatte med blodig kanyle

En 34-årig asylansøger er blevet dømt til udvisning, efter han begik et røveri og stribevis af butikstyverier.

En 34-årig mandlig asylansøger fra Georgien blev tirsdag ved Retten i Roskilde idømt 6 måneders ubetinget fængsel samt udvisning.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i deres døgnrapport, hvor det samtidig fremgår, at indrejseforbuddet gælder de næste seks år.

Den 34-årige blev dømt for et røveri, otte butikstyverier, overtrædelse af knivloven ved besiddelse af en ulovlig kniv samt ulovlig omgang med hittegods, da han havde tilegnet sig en andens togkort.

Røveriet blev begået den 3. januar 2018 i supermarkedet Netto, Holbækvej, Roskilde, hvor den 34-årige stjal nødder og slik til en værdi af cirka 1300 kroner.

Personale truet med blodig kanyle

Da han forlod supermarkedet, forsøgte personalet at tilbageholde manden, der så under en trussel med en blodig kanyle truede sig til at bringe de stjålne varer i sikkerhed, inden han flygtede fra stedet på en cykel. Så det, der begyndte som et butikstyveri, udviklede sig til et røveri-forhold.

Dagen efter stjal den 34-årige slik for cirka 150 kroner i supermarkedet Meny i Viby Sjælland, hvor politiet sigtede ham for butikstyveriet.

Varetægtsfængslet siden 9. januar

Ud fra overvågningsvideoen i røverisagen fik Midt- og Vestsjællands Politi identificeret den 34-årige asylansøger, der blev anholdt den 9. januar 2018 og siden har været varetægtsfængslet for røveriet og butikstyverierne, som han siden oktober 2017 havde begået i supermarkeder i Hellerup, Holbæk, Kalundborg, København, Rødovre, Brøndby og Viby Sj.

Den dømte modtog dommen og forblev frihedsberøvet efter retsmødet, indtil afsoningen kan begynde, og udvisningen af Danmark efter udstået frihedsstraf skal gennemføres.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Kvinde overfaldet Tisvildeleje

Tidligere patient erkender dødelig vold mod læge

kvinde overfaldet tisvildeleje

Tidligere patient tiltalt for at dræbe læge - nu begynder retssagen

brand leasingfirma hørsholm

Mindst fem biler får større skader ved brand i Hørsholm

Mand anholdt for skyderi i Brøndby Strand

playMand ramt af skud i Brøndby Strand - 34-årig fængslet

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere