Asylansøger truede Netto-ansatte med blodig kanyle

En 34-årig asylansøger er blevet dømt til udvisning, efter han begik et røveri og stribevis af butikstyverier.

Foto af den pågældende Netto-butik på Holbækvej i Roskilde. Foto: Google Street View

En 34-årig mandlig asylansøger fra Georgien blev tirsdag ved Retten i Roskilde idømt 6 måneders ubetinget fængsel samt udvisning.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i deres døgnrapport, hvor det samtidig fremgår, at indrejseforbuddet gælder de næste seks år.

Den 34-årige blev dømt for et røveri, otte butikstyverier, overtrædelse af knivloven ved besiddelse af en ulovlig kniv samt ulovlig omgang med hittegods, da han havde tilegnet sig en andens togkort.

Røveriet blev begået den 3. januar 2018 i supermarkedet Netto, Holbækvej, Roskilde, hvor den 34-årige stjal nødder og slik til en værdi af cirka 1300 kroner.

Læs også 17 væbnede røverier på fire måneder i Roskilde-området

Personale truet med blodig kanyle

Da han forlod supermarkedet, forsøgte personalet at tilbageholde manden, der så under en trussel med en blodig kanyle truede sig til at bringe de stjålne varer i sikkerhed, inden han flygtede fra stedet på en cykel. Så det, der begyndte som et butikstyveri, udviklede sig til et røveri-forhold.

Dagen efter stjal den 34-årige slik for cirka 150 kroner i supermarkedet Meny i Viby Sjælland, hvor politiet sigtede ham for butikstyveriet.

Læs også SE KORTET: Politi søger vidner til uopklarede røverier

Varetægtsfængslet siden 9. januar

Ud fra overvågningsvideoen i røverisagen fik Midt- og Vestsjællands Politi identificeret den 34-årige asylansøger, der blev anholdt den 9. januar 2018 og siden har været varetægtsfængslet for røveriet og butikstyverierne, som han siden oktober 2017 havde begået i supermarkeder i Hellerup, Holbæk, Kalundborg, København, Rødovre, Brøndby og Viby Sj.

Den dømte modtog dommen og forblev frihedsberøvet efter retsmødet, indtil afsoningen kan begynde, og udvisningen af Danmark efter udstået frihedsstraf skal gennemføres.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik