Anklager taber sag mod hashbude i Roskilde

To brødre er frifundet for at have styret et netværk af professionelle hashsælgere. To andre går også fri.

Et nøje koordineret foretagende med salg og levering af hash i Roskilde har torsdag formiddag fået et nedslående udfald for anklagemyndigheden.

Retten i Roskilde frifinder to brødre, som politiet ellers betegner som ledende medlemmer af 'Roskildegruppen'.

Brødrene på 31 og 32 år, som tidligere har været tilknyttet Bandidos, var tiltalt for at instruere sagens øvrige tiltalte, som skal have solgt hash på deres vegne. Men beviserne mod mændene er altså for svage.

To af brødrenes påståede håndlangere går ligeledes fri, mens de resterende fem kendes skyldige i at have opereret som såkaldt brune bude.

Den strengeste straf går til den ældste af de tiltalte, en 46-årig mand. Hans dom lyder på et års fængsel.

Retten finder det imidlertid ikke bevist, at den 46-årige har fungeret som koordinerende salgsled mellem top og bund i organisationen, hvilket han ellers var tiltalt for.

Den kriminelle forretning fungerede ifølge politiet på den måde, at hashtrængende kunder via et telefonnummer kunne bestille en leverance af det ulovlige rusmiddel, som så blev bragt ud.

Mindst et kilo af de små brune klumper skal budene have solgt om ugen. På den måde mente anklagemyndigheden, at de ni tiltalte samlet set kunne klandres for salg af mindst 24 kilo hash i perioden fra 1. januar til 21. maj 2014.

Flere af de professionelle hashsælgere er dog kun dømt for at operere i få uger og stilles derfor også kun til ansvar for salg af mindre mængder af det forbudte stof.

Fænomenet med de brune bude begrænser sig langt fra til Roskilde.

Så sent som for en måned siden idømte Østre Landsret eksempelvis to 26-årige mænd fængsel i halvandet år for at have haft en rolle som bagmænd med salg af hash i Helsingør-området.

Københavns Politi har desuden tidligere slået kløerne i flere hundrede personer, der har bestilt kokain med mobilen hos såkaldte hvide bude.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Men in black demo

Mor til to tiltalt for at opfordre til hærværk fra talerstol

Masseslagsmål

Fem personer anholdt efter masseslagsmål med knivstikkeri

IMG_1276

Bilist stak af fra uheld - nu er han fundet

kokain.jpg

Kæmpe kokainfælde i Hedehusene - firma vidste ingenting

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere