To anholdt efter anmeldelse om voldtægt på festival

Foto: Sarah Christine Nørgaard

De anmeldte er allerede blevet løsladt igen, da der ikke var grundlag for fængsling. Politiet fortsætter dog efterforskningen af de to mænd.

To mænd på 18 og 19 år er ifølge Ritzau blevet sigtet efter en anmeldelse om voldtægt af en 18-årig kvinde på Roskilde Festival.

Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestsjællands Politi har vurderet, at der ikke er grundlag for at kræve mændene fængslet, oplyser pressetalsmand Carsten Andersen.

Juristerne har vurderet, at der ikke er grundlag for en fremstilling i grundlovsforhør, siger Carsten Andersen til Ritzau.

Carsten Andersen, Pressetalsmand, Midt- og Vestsjællands Politi

Politiet modtog anmeldelsen søndag ved middagstid. En 18-årig kvinde fra Hellerup fortalte, at hun var blevet voldtaget. Godt fire timer senere blev to mænd anholdt.

Mændene har været anholdt natten over, men Carsten Andersen oplyser, at de bliver løsladt mandag formiddag.

- Juristerne har vurderet, at der ikke er grundlag for en fremstilling i grundlovsforhør, siger Carsten Andersen til Ritzau.

Læs også Roskilde Festival om kritik: Har gjort som vi plejer

For at kunne varetægtsfængsle en person skal der som minimum være "begrundet mistanke" mod en sigtet. Anklageren skal altså kunne fremlægge noget bevismateriale i retten, som sandsynliggør den sigtedes skyld.

Og juristerne har altså vurderet, at man ikke vil kunne sandsynliggøre dette over for retten.

Carsten Andersen understreger dog, at selv om der ikke er noget krav om fængsling mod de sigtede, så bliver sigtelsen mod dem opretholdt. Politiet vil altså fortsætte efterforskningen mod dem.