Alarm på internat midt om natten: Største rykind af dyr nogensinde

Natten til tirsdag i sidste uge fik Dyrenes Beskyttelses internat i Roskilde det største indryk af dyr nogensinde. Med lidt opfindsomhed og en holdindsats blev der plads til dyrene, der nu er i karantæne i 30 dage, før de kan få nye hjem

Sommeren er egentlig højsæson for dumpede katte hos internaterne, men natten til tirsdag kom der fuldt fokus på fjerkræ hos Roskilde Internat.

En hønseflok på 159 høner og 7 haner kom nemlig i nattens mulm og mørke til internatet, skriver Dyrenes Beskyttelse i en pressemeddelelse.

Og det rekordstore indryk af dyr fik internatleder Rikke Jørgensen ud af fjerene ekstra tidligt.

- Jeg tænker da lige: Ok, hvordan skal det lade sig gøre? Men så er det jo bare på med arbejdstøjet og finde på løsninger, siger Rikke Jørgensen.

Hønsene var på vej til internatet, efter Dyrenes Beskyttelse sammen med politiet og en dyrlæge var rykket ud til en gård på Sydsjælland efter en henvendelse til vagtcentralen 1812.

På grund af sygdom havde ejeren ikke fået sikret hønsene mad og vand i længere tid, og mange af dem viste tegn på underernæring.

Ejeren overdrog frivilligt hele flokken til Dyrenes Beskyttelse.

På internatet i Roskilde fik personalet travlt med at gøre to indhegninger, der tidligere havde huset ænder, klar til hønsene.

Klokken to om natten ankom hønsene til internatet i transportkasser på en Falck-kvægtransport og blev sat ind i et overdækket areal med højt græs. De fik masser af vand, mens der efter rådgivning fra dyrlægen blev skruet langsomt op for hønsefoderet.

De efterfølgende dage knoklede personalet med at overdække og klargøre en anden indhegning med redekasser og siddepinde, så hønsene kan få mere plads i den lovpligtige 30 dages karantæneperiode, de som minimum skal være i, før de kan få nye hjem.

Torsdag blev alle høns og haner tjekket for sygdomme og parasitter af en dyrlæge, en fuglesagkyndig fagperson og en veterinærsygeplejerske. Dyrene var meget tynde, men heldigvis var kun én var så udmagret, at den måtte aflives. Ellers var dyrene i god stand.

Internatleder Rikke Jørgensen er glad og stolt over, at personalet lykkedes med at få plads til hønsene midt i højsæsonen.

Det kommer til at give ekstra travlhed på internatet den næste måned, men hun er sikker på, at høns og haner nok skal ende med at få det godt.

- Det er en fordel, at det er en større flok høns. Så kan vi få dem videre til nye ejere i grupper, som får lettere ved at klare sig i en ny hønsegård, siger Rikke Jørgensen.

De fleste høns er umiddelbart af racerne Isa Warren, Sussex og Köningsberger og skovhøne.

Først når hønsene er ude af karantænen, bliver de lagt på internatets hjemmeside, så folk med interesse i at adoptere må væbne sig med lidt tålmodighed.