Ægtepar dømt for vold mod deres fire sønner

Gennem flere år blev fire drenge tævet af deres forældre, der fredag blev dømt for vold i Østre Landsret.

Alt var tilsyneladende idyl i en familie med far, mor og seks børn i Roskilde. Men virkeligheden i hjemmet var en ganske anden for parrets fire sønner, der gennem fem år jævnligt blev udsat for vold fra både faren, som er læge, og moren, der er uddannet bankrådgiver.

Fredag blev parret i Østre Landsret dømt for vold mod sønnerne, der i dag er mellem 7 og 13 år gamle.

Faren er blandt andet dømt for at have slået drengene, kastet dem omkuld og presset en bøjet finger mod rygsøjlen og ryggen på dem. Moren er dømt for at have overværet volden uden at gribe ind og for selv at have slået børnene.

- Lige så længe jeg kan huske, er det sket. Nogle gange har det været slemmere. Min mor giver lussinger og sådan noget. Min far, han sparker og slår, fortalte den ældste af sønnerne i en videoafhøring, da sagen blev benhandlet ved Retten i Roskilde.

Han fortalte videre, at han selv ofte var offer for volden, men at det især gik ud over hans otteårige lillebror.

Parret har under sagen nægtet sig skyldig.

Faren, der er praktiserende læge på Sjælland, har forklaret, at den otteårige har en form for ADHD og ofte indleder konflikter, mens den ældste søn ifølge faren har visse vanskeligheder, blandt andet omkring læsning.

I august sidste år blev parret frifundet af Retten i Roskilde, men anklagemyndigheden ankede sagen til Østre Landsret, som fredag fandt parret skyldig i vold.

Faren blev idømt tre måneders fængsel, mens moren fik 60 dages fængsel, men de slipper for at komme bag tremmer. Straffene blev gjort delvist betingede, og den ubetingede del af straffen er udstået med de tre uger, de sad varetægtsfængslet.

Anklager Lasse Biehl er godt tilfreds ovenpå fredagens dom.

- Anklagemyndigheden har hele tiden været af den opfattelse, at byrettens dom var forkert, og det har vi nu fået landsrettens ord for, at den var, siger han til Ritzau.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi

Mor er anholdt for at bortføre niårig pige fra Bagsværd

618602-311

Politiet undersøger mistænkelig brand ved rockerborg

mette frederiksen dukke afbrændt

playFire personer mistænkes for afbrænding af statsministerdukke

Politibil nat

Politiet lukker fest og sigter 31 personer

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere