81 børn sendes i isolation efter positiv coronatest i daginstitution

Alle børn og medarbejdere fra daginstitution Børnehuset Trekoner i Roskilde skal nu testes for corona, efter at medarbejder er smittet.

Arkivfoto af en børnehave. Foto: Claus Bech / Ritzau Scanpix

En medarbejder fra daginstitutionen Børnehuset Trekroner i Roskilde Kommune er blevet testet positiv for covid-19.

Det har medført, at 81 børn og 20 medarbejdere i daginstitutionen er blevet sendt hjem i selvisolation, indtil de kan påvise en negativ coronatest, oplyser Roskilde Kommune i en pressemeddelelse.

Fra mandag den 17. august vil daginstitutionen derfor være lukket.

Læs også Krav om mundbind i al kollektiv trafik på alle tider af døgnet

Roskilde Kommune har rådført sig med Styrelsen for Patientsikkerhed, som ifølge kommunen oplyser, at forældrene i Børnehuset også kan vælge at holde deres børn isoleret i syv dage. Er børnene efterfølgende symptomfrie, fungerer det også som en negativ test - og de kan derefter komme i institution igen.

Borgmester: "En ærgerlig situation"

 - Det er en ærgerlig situation, men vi håber, at vi har handlet hurtigt og ordentligt, så vi begrænser smittespredningen og snart kan åbne institutionen igen, siger Roskildes borgmester Tomas Breddam (S).

Læs også Skole lukket ned efter coronasmitte blandt personalet

 - Det minder os samtidig om, hvor vigtigt det stadig er, at vi alle sammen har fokus på at forebygge smittespredning, og husker god håndhygiejne og afstand, siger borgmester Tomas Breddam.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik