50 telefoner stjålet - Nu holder gæster vagt for hinanden

Camp Rolighed i Dream City er designet af fire studerende fra Landskabsarkitekturstudiet. Campen er populær i solskinsvejr. Foto: Ida Marie Odgaard - Scanpix

Et særligt område har været hårdt ramt af tyverier under årets Roskilde Festival.

En gruppe på fem gerningsmænd uden armbånd til årets Roskilde Festival er anholdt torsdag.

Det skriver Ekstra Bladet. 

Politiet har fundet mellem 40 og 50 stjålne smartphones i tyvenes telte, som lå i campingområdet 'Dream City' på teltpladsen. 

Og netop det område har været særligt plaget af tyverier hele ugen, erfarer TV 2 Lorry.

- Vi har haft sindsygt meget tyveri. Folk har mistet tasker, musikanlæg, alkohol og sodavand for den sags skyld, siger festivalgæsten Philip Reenberg til TV 2 Lorry. 

Læs også Roskilde beklager øget sikkerhed: "Vi gør vores bedste"

Han bor i Dream City. 

Og her har hans gruppe allieret sig med to andre teltlejre i nærheden, således at gæsterne passer på hinandens ting, når mørket sænker sig over festen. 

- En gut holder øje fra et tag, så han bedre kan se området. Det er en lejr, som hedder 'Camp God Nabo', der har taget tjansen, og vi har heldigvis ikke mistet noget, siger Philip Reenberg til TV 2 Lorry.

Læs også Line mistede alt på festival: Der var ikke en pløk tilbage

Flere gange har de dog måttet bortvise fremmede, som har forsøgt at gå ind i deres telte. 

Politiet bekræfter stor fangst

I en Facebookgruppe ved navn 'Dream City Dreamers', der har cirka 1.100 medlemmer, har flere gæster skrevet om tyverier i løbet af festivalen. 

- Nogle har mistet deres ølrammer. Tyvene har skåret teltene op med kniv. Der er også nogen, der har oplevet, at folk er kommet ind i deres telt, mens de har sovet, siger Philip Reenberg til TV 2 Lorry. 

Midt- og Vestsjællands politi bekræfter overfor Ekstra Bladet, at de torsdag eftermiddag gjorde en stor fangst.

Læs også Emilia løb uden en trevl: "Det her nøgenløb er så vigtigt"

- Jeg kan bekræfte, at vi har en efterforskning i fuld gang i forhold til de anholdte. Det var fem i den pågældende sag, men jeg kan ikke afvise, at der i løbet af i dag også har været andre, der er røget i gryden for samme forseelse, siger Carsten Andersen fra Midt- og Vestsjællands Politi til Ekstra Bladet.