2.000 underskrifter indsamlet i lille by mod nye naboer

I Viby Sjælland var der søndag protestmøde mod, at der er planer om, at en del af døgninstitutionen Lindegårdens beboere skal flytte til byen.

Cirka 300 borgere var samlet til et protestmøde i Viby Sjælland Idrætscenter søndag.

Eneste punkt på dagsordenen var modstand mod, at der er planer om, at Viby Sjælland skal lægge marker til et center for 70 nye borgere med psykiske lidelser.

En borgergruppe har indsamlet 2.000 underskrifter, der svarer til næsten halvdelen af byens beboere, for at vise deres utilfredshed med planerne.

 

- Vi har forsøgt at samle alle Vibys borgere for at få en følelse af, om de kan slutte op om os til demonstration ved næste byrådsmøde. Demonstrationen skal understrege, at vi mener, at det er en forkert beslutning, at der skal placeres en institution af den størrelse herude, fortæller en af arrangørerne til søndagens protestmøde, Lisa Olsson.

Borgere føler sig ikke hørt

Sagen handler om, at Roskilde Kommune, efter ønske fra Københavns Kommune, er i gang med at undersøge, om det giver mening at dele beboere på døgninstitutionen Lindegården op, således at nogen af dem bliver flyttet til en ny institution i Viby Sjælland.

Den nye opdeling af beboerne skal være med til at forbedre forholdene for beboere og medarbejdere på bostedet.

Det er Plan- og Teknikudvalget i Roskilde Kommune, der lige nu behandler sagen om at give tilladelse til institutionen. Indtil videre har kommunen ikke truffet nogen endelig afgørelse i sagen.

quote Vi føler, at byrådspolitikerne allerede har truffet en beslutning om, at de 70 beboere skal flytte herud, men vi håber stadig, at politikerne ændrer holdning.

Lisa Olsson, beboer i Viby Sjælland

Men borgere i Viby Sjælland føler sig altså utrygge ved planerne, og på trods af et borgermøde føler de sig ikke hørt i processen.

- Vi har nu samlet en del underskrifter ind, og det vil vi blive ved med indtil næste byrådsmøde, hvor vi så vil aflevere dem. Vi føler, at byrådspolitikerne allerede har truffet en beslutning om, at de 70 beboere skal flytte herud, men vi håber stadig, at politikerne ændrer holdning, fortæller Lisa Olsson.

Byrådspolitiker åben overfor at se på institutionens størrelse

Blandt deltagerne til søndagens protestmøde var Henning Sørensen, der er gruppeformand for Socialdemokratiet i Roskilde.

quote I og med at vi ikke har truffet en beslutning endnu, er jeg åben overfor, at vi kan træffe en beslutning om, at der for eksempel skal være færre beboere på en ny institution i Viby Sjælland.

Henning Sørensen, gruppeformand, S, Roskilde

Han understreger, at der stadig ikke er truffet nogen endelig beslutning, og han er åben overfor, at man ser på institutionens størrelse.

- I og med at vi ikke har truffet en beslutning endnu, er jeg åben overfor, at vi kan træffe en beslutning om, at der for eksempel skal være færre beboere i en ny institution i Viby Sjælland, siger han.

Henning Sørensen er også enig med borgere i Viby Sjælland om, at et sted med 70 beboere er en stor institution.

- Ja, og derfor vil det da heller ikke være underligt, hvis vi overvejer, om plangrundlaget skal være sådan, at der kan være et mindre antal borgere i institutionen, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Jørgen Olsen Fredens Havn

- Hvad nu, hvis jeg stillede 20 udrangerede campingvogne ind i Kongens Have?

Rækkehuse i Tingbjerg

Stor interesse for at købe ejerbolig i hård ghetto

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 22.08.48

Undersøgelse udpeger Egedal som landets bedste kommune

20_percent

playLeif reddede 5-årig fra druknedød: Nu hyldes han på frimærke som hverdagshelt

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere