14 ugers togmareridt venter: Travl strækning skal renoveres

Togpassagerer mellem Roskilde og Høje-Taastrup kan i 2019 se frem til 14 uger med gennemgribende renoveringsarbejde på strækningen.

Et større renoveringsarbejde får betydning for pendlere og andre togpassagerer mellem Roskilde og Høje-Taastrup i knap fire måneder i 2019

Arbejdet begynder i 2019 og den forventede renoveringstid er sat til 14 uger. I den tid vil der være smalhals på jernbanesporet mellem Roskilde og Høje Taastrup, skriver Roskilde Dagblad.

- Vi skal renovere hele strækningen. Hele den bærende del, nye skærver og nye skinner. Det er rimelig omfattende. Et jernbanespor har kun en given levetid, og det er i 2019 tid til at forny den strækning her, som vi godt ved flytter rigtigt mange mennesker i det daglige, siger projektleder Mads Dalgaard fra Banedanmark.

Starter i foråret

De første lukninger finder sted i småferierne i foråret 2019. Efter sommerferien kommer de længere perioder med lukninger.

- Når vi kommer hen på den anden side af sommerferien, så vil de to spor være lukket i to gange fire uger og to gange tre uger hen over resten af året, oplyser Mads Dalgaard.

Den gennemgribende renovering kommer til at koste 300 millioner kroner. Planen for ændringerne i køreplanen er lige nu i høring hos blandt andre DSB, skriver Roskilde Dagblad.

Overfor TV 2 Lorry fortæller Banedanmark, at det er normal praksis at varsle spærringer på de store strækninger i god tid.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

trafikuheld helsingørmotorvejen

Trafik-kaos på motorvejene: Adskillige uheld og lange køer

Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød

playMillioner til cykelprojekt ved kommende station og supersygehus

bus movia

Snart kan du tage cyklen med i alle busser på Sjælland

20190220-143924-4-1920x1281we

Trængselsafgift for køretøjer kan være på vej i København

Roskilde

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere