14 portører siger ja til rengøringsarbejde

14 portører har sagt ja til en uddannelse som serviceassistent på trods af en uges strejke.

00:34

Portørerne i Region Sjælland indstillede fredag strejken, efter arbejdsretten torsdag afgjorrde, at strejken var overenskomststridig.

Fredag klokken 12 skulle 22 portører fra regionen så beslutte, om de ville takke ja til efteruddannelse, der ændrer deres jobbeskrivelse fra portører til serviceassistenter. En titelskifte, der medfører nye arbejdsopgaver som blandt andet rengøring.

FOA Region Sjælland, som TV 2 Lorry har talt med, har endnu ikke det fuldstændige billede af, hvor mange af portørerne, der har skrevet under. 

Læs også Portører vil ikke gøre rent - nu har de nedlagt arbejdet

Men fredag eftermiddag havde 14 af de 22 valgt at sige ja tak til uddannelsen som serviceassistent, mens fire ikke har svaret.

Hvis portørerne derimod havde balgt at sige nej til uddannelsen, underskrev de samtidig deres egen fyreseddel.

Tirsdag demonstrerede flere hundrede portører fra både Region Hovedstaden og Region Sjælland. Portørerne i Region Sjælland har strejket siden den 8. juni, mens Region Hovedstadens portører hoppede på strejken i sympati for deres kollegaer.

Lige gyldigt, hvad de 22 berørte beslutter, vil FOA forsøge at omgøre det i Arbejdsretten, når sagen tages op i sensommeren. 

00:37

Portørerne på Roskilde Sygehus besluttede torsdag at genoptage arbejdet. Tirsdag demonstrerede flere hundrede portører.

Luk video

Læs også Utilfredse portører: Ved endnu ikke om de strejker i morgen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik